8. Çin-Güney Asya Fuarı, 10 milyar yuanlık sözleşmeyle tamamlandı

Çin’in Yunnan eyaletinin merkezi Kunming’de düzenlenen 8. Çin-Güney Asya Fuarı, toplam 10 milyar yuan değerinde yatırım ve iş birliği sözleşmesinin imzalanmasıyla tamamlandı.

8. Çin-Güney Asya Fuarı, 10 milyar yuanlık sözleşmeyle tamamlandı
Yayınlama: 29.07.2024
3
A+
A-

Çin’in Yunnan eyaletinin merkezi Kunming’de düzenlenen 8. Çin-Güney Asya Fuarı, toplam 10 milyar yuan değerinde yatırım ve iş birliği sözleşmesinin imzalanmasıyla tamamlandı. 27 Temmuz günü itibarıyla fuar kapsamında imzalanan yerel ve yabancı sözleşmelerin toplam tutarı ise 8 milyar yuanı geçti. Fuarda gerçekleştirilen çevrimiçi ve çevrimdışı kümülatif satışlar ise 500 milyon yuana ulaştı.

Altı gün süren etkinlikte mimari teknoloji, imalat, yeşil enerji ve modern tarım gibi temaların yer aldığı 15 sergi salonu yer aldı. Bu yılki fuara 82 ülke, bölge ve uluslararası organizasyondan katılım oldu ve 2 binden fazla katılımcı şirket vardı. Bunların neredeyse yarısı Güney Asya ve Güneydoğu Asya’daki tüm ülkeleri kapsayan yurtdışı şirketleriydi.

Fuar ilk olarak 2013 yılında Kunming’de düzenlendi, aynı yıl Çin Kuşak ve Yol Girişimini ortaya koydu. Fuar, kuruluşundan bu yana 18 binden fazla yerli ve yabancı şirkete hizmet verdi, 100 milyar dolardan fazla ticareti teşvik etti ve 3 binden fazla projenin imzalanmasını kolaylaştırdı.

Ticaret Bakanlığı ve Yunnan eyalet hükümeti tarafından ortaklaşa düzenlenen fuar, Çin ile Güney Asya ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari alışverişler açısından yılın en önemli etkinliklerinden biri olarak değerlendiriliyor. Resmi verilere göre, Çin ile Güney Asya ülkeleri arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 200 milyar dolara yaklaşarak, 2013 yılında kaydedilen miktarın iki katına çıkacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.