DEVA Partili Ekmen: Göçmen karşıtı olaylarda Emniyet zaafiyeti var mı?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katıldığı İnsan Hakları Komisyonunda göçmen karşıtlığı ve istisnai vatandaşlıkların iptaliyle ilgili konulara değindi.

DEVA Partili Ekmen: Göçmen karşıtı olaylarda Emniyet zaafiyeti var mı?
Yayınlama: 29.07.2024
3
A+
A-

Ekmen, Kayseri başta olmak üzere bazı illerde yaşanan göçmen karşıtı hareketlerde istihbarat zafiyeti olup olmadığını sorgulayarak, “Geçen yıl Altındağ'da, bu yıl Kayseri, Hatay, Bursa ve diğer illerde yaşanan göçmen karşıtı hareketlerle ilgili olarak istihbarat zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz? Müdahalelerin geç yapıldığı konusundaki fikriniz nedir ve özellikle bizim bölgemizde sıklıkla karşılanan, Valiliğin idari bir kararla eylem yasağı ve sokağa çıkma yasağı kararlarının söz konusu Suriyeli mülteci karşıtı olaylarda etkin bir şekilde kullanılıp kullanılmadığı hususunda bir teftiş incelemesi var mıdır?” dedi.

İstisnai vatandaşlık verilen Suriyelilerden bazılarının vatandaşlığının iptal edildiğini bildiğini aktaran Ekmen, şöyle devam etti:

''Bir sabah e-devlette iptal edildiğini görüyorlar. Muhtemelen bu, bizim uygulamamız açısından yeni bir durum. Geçici koruma statüsünün kaybı, çocukların eğitim durumu gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bir anda statüsüz duruma düşen bu kişilerle ilgili yalnızca bir istihbarat notuyla değil, idare hukuku gözü ve bir mülki idare bakış açısıyla değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etmek istiyorum.” 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.