Bakan Kacır: Türkiye, yüksek teknoloji üretim üssü olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de 65nm ve altı çip üretimini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, batarya üretimine verilecek destekleri de açıkladı.

Bakan Kacır: Türkiye, yüksek teknoloji üretim üssü olacak
Yayınlama: 28.07.2024
3
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen ve Türkiye’nin yüksek teknolojideki yol haritasını oluşturan HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile ilgili açıklama yaptı.

Konuyla ilgili bir paylaşım yapan şu ifadeleri Bakan Kacır, küresel çip pazarının geçen yıl 600 milyar doları aştığını belirterek, “HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programıyla ülkemizde 65nm ve altı çip üretimini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Bakan Kacır, sermaye katkısı ve hibe destekleri de içeren 5 milyar dolarlık kaynakla, otomotiv, beyaz eşya, elektronik, savunma ve havacılık gibi alanlarda ihtiyaç duyulan çiplerin Türkiye’de üretilmesini sağlayacaklarını ifade ederek, “Küresel çip pazarı geçtiğimiz yıl 600 milyar doları aştı. Yapay zekanın gelişimiyle birlikte hızla büyüyen bu alanda Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak ve ihracat kabiliyeti geliştireceğiz.” diye konuştu.

Hedeflerinin 4,5 milyar dolara varan desteklerle 80 GWh batarya üretim kapasitesini Türkiye’de oluşturmak olduğuna dikkati çeken Bakan Kacır, açıklamasına şöyle devam etti:

“Elektrikli araçlar ve enerji depolama sektörlerinde kritik ihtiyaç olan bataryaların Türkiye’de geliştirilmesi ve üretimi için 2030’a kadar Megawattsaat başına 6 bin dolara kadar hibe destekleri de içeren teşvikler sunacağız. Türkiye, yüksek teknoloji üretim üssü olacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.