İBB’nin “Meme Kanseri Gözetim Hizmeti” devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), ilk kez Mart 2023’de başlattığı “Meme Kanseri Gözetim Hizmeti”, bu yıl da 1 Temmuz’dan itibaren ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

İBB’nin “Meme Kanseri Gözetim Hizmeti” devam ediyor
Yayınlama: 28.07.2024
2
A+
A-

İBB, Sağlık Dairesi Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren tıp merkezlerinde, “Meme Kanseri Farkındalığı Projesi” kapsamında “Meme Kanseri Gözetim Hizmeti” sağlıyor.

İBB’ye bağlı Şehzadebaşı Tıp Merkezi, Tozkoparan Tıp Merkezi ve Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi içerisindeki Darülaceze Tıp Merkezi'nde erken tanı amaçlı mamografi çekim hizmeti, bilateral meme doppler USG ve kontrastlı MR için ön değerlendirme ve yönlendirme gerçekleştiriliyor. 1 Temmuz’da ücretsiz olarak başlayan mamografi ve diğer görüntüleme hizmetleri 20 Aralık 2024’e kadar sürecek.

İBB, bu projeyle kadın sağlığı ile kanser farkındalığının oluşmasını, vakaları hedeflenen orana düşürmeyi, ücretsiz sağlanan tetkik imkanlarıyla erken evrede meme kanseri teşhisinin konulmasını ve kadınların doğru zamanda sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesini amaçlıyor.

Söz konusu proje kapsamında farkındalık ve erken teşhisin sağlanması adına yapılacak başvurularda sosyal inceleme ya da ekonomik yoksunluk şartları aranmıyor. Programa eğer daha önce kendisi ya da yakınlarında bir meme kanseri vakası yoksa 40 yaş ve üzeri kadınlar başvurabilir. Ailede meme kanseri vakası yaşanmışsa da kadınlar yaş şartı aranmaksızın İBB'ye bağlı tıp merkezlerinden başvuruda bulunabilir.

“İstanbul Senin” uygulaması üzerinden başvuru formu doldurularak, kayıt yapılabiliyor. Bu kayıtlar yetkili tıp merkezleri tarafından değerlendirildikten sonra randevu oluşturuluyor. Randevu alan kişilere SMS yoluyla bilgilendirme sağlanıyor.

İBB tarafından 2023 yılında “Meme Kanseri Farkındalığı Projesi” kapsamında 4 bin 42 kadına mamografi, meme doppler ve meme MR'ı gerçekleştirildi. 71 hastaya erken evre kanser tanısı konuldu ve tedavisi süren hastaların radyolojik kontrolleri yapıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.