Netanyahu, roket saldırısının ardından intikam sözü verdi

Stockholm, 28 Temmuz (Hibya) – İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, işgal altındaki Golan Tepeleri’nin ücra bir kasabasında bir futbol sahasına düzenlenen saldırıda 12 kişinin ölmesi ve Lübnan’dan İsrail topraklarını hedef alan roket atışlarının gün boyu devam etmesinin ardından Lübnanlı militan grup Hizbullah’ın “ağır bir bedel ödeyeceğini” söyledi.

Netanyahu, roket saldırısının ardından intikam sözü verdi
Yayınlama: 28.07.2024
1
A+
A-

İsrail Başbakanı, Lübnan'dan gün boyu süren yaylım ateşi sırasında futbol sahasına yapılan ölümcül saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tuttu.

İsrail'in Magen David Adom acil servisi, yaşları 10 ila 20 arasında değişen yaralıları tedavi etmek üzere olay yerine “çok sayıda” ambulans sevk edildiğini açıkladı. Video ve görüntülerde çimlerin üzerine serpiştirilmiş, bazıları spor tişörtler giymiş genç yaralılar görülüyor.

Saldırı, Suriye sınırına yakın dağlık Golan Tepeleri'nde bulunan ve ağırlıklı olarak Dürzilerin yaşadığı Majdal Shams kasabasını vurdu.

İsrail bölgeyi 1967'den beri işgal altında tutuyor ve 1981'de ilhak etti.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, İsrail liderinin İsrail'in Dürzi toplumunun liderine “Hizbullah'ın şimdiye kadar ödemediği türden ağır bir bedel ödeyeceğini” söylediği belirtildi


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.