Golan Tepelerine yapılan roket saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti

Golan Tepeleri’ndeki bir köye düzenlenen çok sayıda roket saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin hayatını kaybetti. İsrail, Golan Tepeleri’ndeki roket saldırısından Hizbullah’ı sorumlu tuttu.

Golan Tepelerine yapılan roket saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti
Yayınlama: 27.07.2024
3
A+
A-

CNN'in haberine göre, İsrail yetkilileri, Cumartesi günü Golan Tepeleri'ndeki bir köye düzenlenen çok sayıda roket saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, olayın 7 Ekim'den bu yana İsrailli sivillere yönelik en ölümcül saldırı olduğunu belirtti.

İsrail, Majdal Shams bölgesindeki saldırıdan en az 29 kişinin yaralanmasına da neden olan saldırıdan İran destekli Lübnanlı militan grup Hizbullah’ı sorumlu tuttu ve Lübnan’dan İsrail topraklarına “yaklaşık 30 füze” geçtiğini tespit ettiğini bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, saldırıyı “7 Ekim'den bu yana İsrailli sivillere yönelik en ölümcül saldırı” olarak nitelendirerek, vurulan yerler arasında çocukların ve gençlerin oynadığı bir futbol sahasının da bulunduğunu söyledi.

Ancak Hizbullah, roketleri kendisinin attığını “kesinlikle reddettiğini” söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog saldırıyı “korkunç ve şok edici bir felaket” olarak nitelendirdi ve İsrail’in vatandaşlarını “koruyacağına” söz verdi.

Herzog X platformunda yaptığı paylaşımda, “Hizbullah teröristleri bugün tek suçları futbol oynamak olan çocuklara vahşice saldırdı ve onları öldürdü. Geri dönmediler” dedi.

İsrail'in Magen David Adom (MDA) acil servisinden yapılan açıklamada, ölümler arasında yaşları 10 ila 20 arasında değişen “gençlerin ve genç yetişkinlerin” olduğu bildirildi. Ayrıca 29 kişinin daha yaralandığı ve bunlardan altısının durumunun ağır olduğu belirtildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.