Bursalıların ‘Semt Lokantası’ açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın uygun fiyata ve sağlıklı yemek yiyebilmesi amacıyla başlatılan ‘Semt Lokantaları’ projesi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı törenle Merinos Parkı’nda hayata geçirildi.

Bursalıların ‘Semt Lokantası’ açıldı
Yayınlama: 27.07.2024
1
A+
A-

 Bursa Büyükşehir Belediyesi, her gelir grubundan vatandaşın uygun fiyata ve sağlıklı yemeğe ulaşabilmesi amacıyla ‘Semt Lokantaları’ projesini hayata geçirdi. Vatandaşların sağlıklı yemekleri, bütçesini zorlamadan ve gönül rahatlığıyla yiyebileceği Semt Lokantaları’nın ilk durağı olan Merinos Semt Lokantası, Merinos Parkı içerisinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Daha önceden yemekhane menüsü şeklinde hizmet veren Gölpark, artık 11.30-15.00 saatleri arasında yenilenen yüzüyle ‘Semt Lokantası’ olarak hizmet verecek.

Merinos Parkı içerisinde düzenlenen törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, İlhan Uzgel, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Semt Lokantaları’nın ilkinin açılışını CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Semt Lokantası’nda 4 çeşit yemeği 60 liradan vereceğiz. Vatandaşlarımız 11.30-15.00 saatleri arasında buradan faydalanabilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın, özellikle ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Ekonomik krizin insanları en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamama noktasına getirdiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Emeklilere bu aya kadar 10 bin lira veriyorlardı. Şimdi 12 bin 500 lira veriyorlar. Beğenmediğimiz 10 bin lira Ocak ayında 25 kilo kıyma alırken, 12 bin 500 liraya bu ay 20 kilo kıyma alınabiliyor. Yani en düşük emekli maaşı bugün bile 5 kilo kıyma kaybetti. Bu durum zeytinyağından pirince, undan bulgura her kalemde aynı. Bizler bütün sorunları çözemesek de yerel yönetimler üzerinden sorunlara çare arıyoruz” diye konuştu.

Bursalıların ‘Semt Lokantası’ açıldı

İlki İstanbul’da hayata geçirilen ve ardından tüm belediyelerde hızla yayılan kent lokantalarının da bu çare arayışlarından biri olduğunu söyleyen Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından da Bursa’da semt lokantası olarak projenin hayata geçirildiğini dile getirdi.

Semt lokantalarında 4 kap yemeğin 60 liraya verileceğini ve dışarıda yemek yemek zorunda kalanların bir nebze de olsa ucuz, ekonomik, besin değeri yüksek ve iyi yemeğe ulaşabileceğini anlatan Özel, “Bu proje için Başkanımız Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyorum. Kendisini takdir ediyorum. Başkanımız yıl sonuna kadar semt lokantalarının sayısını 4’e çıkaracak. Bu hizmetin Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerde tabelaları tek tipleştirilecek. Büyük ihtimalle ‘Kent Lokantaları’ adıyla hepsi birleştirilecek. Büyük fayda sağlayacak olan bu lokantadan herkes gelip karnını doyurabilir. Şimdiden herkese afiyet olsun. Ayrıca durumu iyi olan vatandaşların ‘askıda yemek’ uygulamasına da destek olmasını istiyoruz. Böylece öğrenciler ve yoksullar ücretsiz yemek yeme imkanı bulacaktır. Bu dayanışma için çağrıda bulunuyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle Semt Lokantası hizmete açıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, beraberindekilerle birlikte yemek tezgahının arkasına geçerek vatandaşlara yemek ikram etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.