TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AP Başkanı seçilen Metsola’ya tebrik mektubu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı seçilen Roberta Metsola için tebrik mektubu yayımladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AP Başkanı seçilen Metsola’ya tebrik mektubu
Yayınlama: 27.07.2024
3
A+
A-

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı olarak yeniden seçilen Roberta Metsola için tebrik mektubu yayımladı.

Avrupa Parlamento Başkanlığı için tebrik eden ve başarılar dileyen Kurtulmuş, “Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi, ortak değerlerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda iş birliğimizin artarak devam etmesi en büyük temennimizdir” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, AP dahil tüm Avrupa Birliği (AB) kurumlarının, Türkiye ile ilişkilerini adil ve sonuç odaklı bir yaklaşımla yürütmesini ve ilişkiyi çıkmaza sokan politika ve söylemlerden kaçınmasını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye’nin aday ülke statüsüne atıfta bulunmamanızı, ayrıca Kıbrıs meselesi bağlamındaki ifadelerinizi üzüntüyle karşıladığımı ifade etmek isterim. AB’nin üyelik dayanışması adı altında Kıbrıs meselesine tek taraflı yaklaşımı ve Ada’nın içinde bulunduğu gerçekleri göz ardı etmesi, sorunların çözümü için yeni bir zemin oluşmasına da engel teşkil etmektedir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.