Kısacık: Sulama ücretlerine yapılan zamlar geri çekilmelidir!

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Adana’da sulama ücretlerine yapılan zamlardan sonra çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı.

Kısacık: Sulama ücretlerine yapılan zamlar geri çekilmelidir!
Yayınlama: 27.07.2024
2
A+
A-

Kısacık, yapılan zamlar için, “sulama ücretlerine yapılan zamlar, çiftçiye zulümdür”, dedi.   Konuşmasında tarımsal girdi enflasyonunun ülke tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştığını belirten Kısacık, çiftçilerin Adana’da, Devlet Su İşleri tarafından yapılan sulama ücretlerine yönelik zamlarla karşı karşıya kaldığı vurgulayarak, “Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanlığımızın verilerine göre, geçen yıl 200 dönüm narenciye bahçesi için ödenen sulama bedeli 15.684 TL iken, bu yıl 88.447 TL ücret ödeniyor. Bu yıl narenciye zaten bahçede dalında kaldı, para etmedi, çiftçimiz zarar etti. Çiftçimiz zarar edip para kazanamazken, sulama ücretlerine 5 katından fazla zam yapılması büyük bir zulümdür. Çiftçimizin zararı göz önünde bulundurulmalı ve sulama ücretlerine yapılan zamlar geri çekilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Çiftçinin maruz kaldığı durumun kabul edilemeyeceğini dile getiren Kısacık, çiftçinin üzerindeki bu yükün hafifletilmesi gerektiğine değindi ve iktidar sıralarına seslenerek, “Çiftçilerimiz zaten zor şartlar altında üretim yapmaya çalışırken, sulama ücretlerine bu şekilde astronomik zamlar yapılması kabul edilemez. Bu zamların geri alınmasını ve çiftçilerimizin üzerindeki yükün en azından kamu kurumları tarafından hafifletilmesini talep ediyoruz”dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.