ABD piyasaları – Hisse senetleri yükseldi, Dow 650 puan artışla kapandı

İstanbul, 27 Temmuz (Hibya) – Yatırımcıların yeni ABD enflasyon verilerini değerlendirmesiyle hisse senetleri Cuma günü yükseldi ve Wall Street çalkantılı bir haftayı olumlu bir şekilde kapattı.

ABD piyasaları – Hisse senetleri yükseldi, Dow 650 puan artışla kapandı
Yayınlama: 27.07.2024
4
A+
A-

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 654,27 puan ya da yüzde 1,64 artışla 40.589,34 seviyesine yükseldi. S&P 500 yüzde 1,11 yükselerek 5.459,10 seviyesinden kapanırken, Nasdaq Composite yüzde 1,03 değer kazanarak 17.357,88 düzeyinden kapandı.

Yatırımcılar, Russell 2000'in yüzde 1,67 yükselmesiyle döngüsel piyasa alanlarına ve küçük sermayelere yönelmeye devam etti. Sanayi ve malzeme hisseleri yükselerek kendi S&P sektörlerini yaklaşık yüzde 1,7 yükseltti. 3M yüzde 23'lük bir artışla sanayi sektörünü yukarıya taşıdı. Hisse senedi en az 1972'den bu yana en iyi gününü geride bıraktı.

Microsoft ve Amazon'un her biri yüzde 1'den fazla değer kazanırken, bu haftaki satış dalgasında zorlanan bazı teknoloji isimleri değer kazandı. Meta Platforms yaklaşık yüzde 3 tırmandı. S&P'nin bilgi teknolojisi sektörü yaklaşık yüzde 1,0 yükseldi. 

Tıbbi cihaz üreticisi Dexcom, hayal kırıklığı yaratan mali yıl beklentilerini açıkladıktan sonra yüzde 41 değer kaybetti. Ayakkabı şirketi Deckers, analistlerin beklentilerini aşan mali ilk çeyrek kazançları ve gelirleri açıklayarak hisseleri yüzde 6,0 artırdı.

Wall Street ayrıca merkez bankası politika yapıcıları tarafından tercih edilen bir enflasyon göstergesi olan Haziran ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksini de değerlendirdi. Aylık bazda, manşet PCE yüzde 0,1 ve bir yıl öncesine göre yüzde 2,5 arttı. Bu, Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistlerin tahminleriyle uyumluydu.

Bu olumlu enflasyon haberleri, yatırımcıların bu yıl daha fazla faiz indirimine ilişkin umutlarını da artırdı ve vadeli işlem piyasası Eylül, Kasım ve Aralık aylarında indirim yapılacağını fiyatladı.

Bu veriler Wall Street'te dalgalı geçen bir haftanın sonunda geldi. S&P 500 yüzde 0,8 gerilerken, Nasdaq yüzde 2,1 değer kaybetti. Her iki endeks de Nisan ayından bu yana ilk kez arka arkaya haftalık kayıplar yaşadı. 

Dow yüzde 0,8'lik artışla daha iyi performans gösterdi ve Mayıs ayından bu yana ilk kez art arda dördüncü pozitif haftasını geride bıraktı. Bu hareket, yatırımcıların küçük sermayeli ve döngüsel şirketlere yönelmesiyle gerçekleşti.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.