TCG Kınalıada korveti, Katar’da

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TCG Kınalıada korvetinin Katar’a ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı.

TCG Kınalıada korveti, Katar’da
Yayınlama: 26.07.2024
2
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri sonrasında Japonya'dan dönüş seyrine devam eden TCG Kınalıada korveti, 23-25 Temmuz tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha'yı ziyaret ettiğini açıkladı.

TCG Kınalıada Katar'da Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Tümgeneral Ertunç Ertufanlı, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvveti Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Tahir Kuşadalı, Deniz Unsur Komutanı Deniz Albay Adil Tüfekçi ve Doha Askeri Ataşesi İstihkam Kurmay Albay Ali Çetin tarafından karşılandı.

MSB'nin açıklamasına göre ziyaret kapsamında TCG Kınalıada personeli, Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Abdullah Hassan Al Sulaiti, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvveti Komutanı Tuğgeneral Hadi AL-Khayarin ve Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvveti Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Tahir Kuşadalı’ya ziyarette bulundu.

Açıklamada liman ziyaretine dair şu detaylar yer aldı:

“Gemimizde, Katar Deniz Kuvvetleri personelinin de iştirakiyle eğitimler icra edildi. Basın mensuplarının katılımı ile gemide basın brifingi icra edildi ve gemimiz halkın ziyaretine açıldı. Liman ziyareti kapsamında, Doha Büyükelçimiz Mustafa Göksu ve TCG Kınalıada Komutanı ev sahipliğinde verilen resepsiyona; Katar Donanma Komutanı Tuğgeneral Hamad Al Salih, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvveti Komutanı Tuğgeneral Hadi AL-Khayarin, yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli personel ile Katar’daki Türk temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.