Kremlin: Müslümanlar diğer inançlardan kadınlara da saygı göstermeli

Moskova, 26 Temmuz (Hibya) – Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’daki, diğer inançlardan kadınlara kendi inançlarından kadınlarla aynı nezaketi göstermeyen müslümanları eleştirdi .

Kremlin: Müslümanlar diğer inançlardan kadınlara da saygı göstermeli
Yayınlama: 26.07.2024
0
A+
A-

Çarşamba günü 'Yeni Medya' festivalinde konuşan Dmitry Peskov, Rusya'nın çok etnikli bir ülke olduğunu ve bu nedenle tüm dinlerin takipçilerinin birbirlerine aynı şekilde davranmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Peskov, ''Bizler Müslümanların tüm gelenek ve göreneklerine saygı göstermeliyiz, Müslümanlar da Rusya'nın Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu bölgelerine geldiklerinde bizim ve kadınlarımız için değerli olan tüm gelenek ve göreneklere saygı göstermelidir. Ne yazık ki bu her zaman böyle olmuyor” dedi.

Ancak Peskov, dinle bağlantılı bazı geleneklerin ulusun güvenlik çıkarlarının önüne geçmesine izin verilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Peskov özellikle yakın zamanda Rusya'nın çeşitli bölgelerinde yasaklanan yüzü örten Müslüman giysileri olan nikap giyme geleneğine atıfta bulundu.

Rus federal ve bölgesel makamları daha önce güvenlik gerekçesiyle peçeye karşı çıkmışlardı. Bazı din uzmanları geleneksel giysiyi, birçok cihatçı terör örgütünün bağlı olduğu Sünni İslam'ın özellikle katı bir türü olan Vahhabilik ile ilişkilendirdi.

Giysinin akıbetine ilişkin tartışmalar, geçen ay Müslümanların çoğunlukta olduğu Dağıstan Cumhuriyeti'nde meydana gelen ve 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan üst düzey bir terör saldırısının ardından daha da alevlendi.

Anket şirketi Russian Field tarafından bu ayın başlarında yapılan bir ankete göre, Rusların büyük bir çoğunluğu,yaklaşık %70'i,kamuya açık yerlerde peçe takılmasının yasaklanmasını destekliyor.

Peçe, Rusya'nın güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu bir bölge olan Karaçay-Çerkesya'da ve Dağıstan'da İslami otoriteler tarafından zaten yasaklanmıştı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.