Milas’ta lavanta hasadı yapıldı

Milas Belediyesi tarafından dikimi yapılan lavanta fidelerinin çiçek açmasının ardından ilk hasat gerçekleştirildi.

Milas’ta lavanta hasadı yapıldı
Yayınlama: 26.07.2024
2
A+
A-

Milas Belediyesi tarafından çiftçilere alternatif ürün sunmak için Kırcağız’da bulunan mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan 5 dekar araziye dikilen 3 bin 500 adet lavanta fidesinin ilk hasadı yapıldı.

Makine ile hasada uygun olmayan bitkinin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personelleri tarafından orak ile hasadı gerçekleştirildi. Hasat sonucu elde edilen ürünlerin sıkımı yapılarak lavanta yağı elde edilecek.

Milas’ta lavanta hasadı yapıldı

Mor ve mavimsi renklerde çiçekler açan aromatik bir bitki olan ve birçok alanda değerlendirilebilen lavanta bitkisi, insan vücudu için önemli etkisi bulunan değerli içerikleri de bünyesinde barındırıyor.

Hasat hakkında konuşan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz “ Kırcağız Mahallemizde daha önceden 5 dekar araziye dikimi yapılan 3 bin 500 adet lavanta fidesinin ilk hasadını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çeşitli alanlarda değerlendirilen lavanta bitkisi aynı zamanda vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği alanlar oluşturuyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personellerimiz tarafından gerçekleştirilen ilk hasadımızın bereketli olmasını diliyorum.” dedi. 

Milas’ta lavanta hasadı yapıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.