Wang Yi ve Lavrov Vientiane’de bir araya geldi

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Laos’un başkenti Vientiane’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’la bir araya geldi.

Wang Yi ve Lavrov Vientiane’de bir araya geldi
Yayınlama: 26.07.2024
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Laos'un başkenti Vientiane’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’la bir araya geldi.

Wang Yi, Rusya’yla beraber kalıcı iyi komşuluk ve dostluk yönündeki asıl gayeye bağlı kalarak, birbirine kararlı destek vermeye, birbirinin temel çıkarlarını savunmaya ve birbirine kalkınma sürecinde daima iyi yoldaş ve iyi ortak olarak eşlik etmeye hazır olduklarını belirtti.

Çin ve Rusya’nın Asya-Pasifik bölgesindeki iki önemli ülke ve ASEAN’ın ortakları olarak, Doğu Asya işbirliği konusunda iletişim ve koordinasyonu sürdürmesi gerektiğine dikkati çeken Wang, Rusya’yla beraber, ASEAN merkezli, açık ve kapsayıcı bölgesel işbirliği çerçevesini savunmaya, mevcut Doğu Asya mekanizmaları çerçevesinde işbirliğini derinleştirmeye ve bölge barışı, istikrarı ve refahını ilerletmeye istekli olduklarını kaydetti.

Lavrov, Çin’le beraber, iki ülke liderinin belirlediği yön doğrultusunda tüm alanlardaki işbirliğini hızlandırmaya hazır olduklarını söyledi. Lavrov ayrıca, Çin’le bölge dışındaki güçlerin müdahalelerini önlemek için ASEAN’ın merkezi konumunu destekleyeceklerini dile getirdi.

Çin’i Filistinli gruplar arasında Beijing Deklarasyonu’nun imzalanmasını sağlamasından dolayı tebrik eden Lavrov, Ortadoğu’nun barışa tekrar kavuşmasını sağlamak için Çin’le beraber çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

İki taraf, Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) ve BRICS gibi çok taraflı mekanizmalardaki ikili işbirliğini güçlendireceklerini belirtti. İki taraf ayrıca barış ve güvenlik gibi önemli konular üzerinde fikir alışverişinde bulundu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.