Stellantis Avrupa’da sunacağı 30 yeni hibrit modelle ürün gamını genişletiyor

Stellantis, 2024 yılı içerisinde Avrupa’da 30 farklı hibrit modelini satışa sunmayı ve 2026 yılına kadar altı yeni model tanıtmayı planlıyor.

Stellantis Avrupa’da sunacağı 30 yeni hibrit modelle ürün gamını genişletiyor
Yayınlama: 26.07.2024
3
A+
A-

Stellantis, özellikle en güncel eDCT teknolojisine sahip gelişmiş hibrit modelleri ile Avrupa'da artan müşteri talebine hızla yanıt veriyor. Bu kapsamda şirket, bu yıl 30 yeni hibrit model sunacak ve 2026 yılına kadar da altı modeli daha yollara çıkarmayı planlıyor. Hibrit versiyonlar, tamamen elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlara oranla daha uygun bir fiyat seviyesinde karbon emisyonlarını azaltırken kullanıcıya üstün sürüş deneyimi sunuyor.

Stellantis, AB30 hibrit model satışlarında 2023 yılının aynı dönemine kıyasla, 2024 yılı başından bugüne, yüzde 41'lik bir satış artışı kaydetti. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde tanıtılacak yeni modellerle beraber yeni müşterilerin oranında da artış bekliyor.

Stellantis, AB30 pazarında A ve B segmentleri ile hafif ticari araç pazarlarında elektrikli, yakıt hücreli, şarj edilebilir hibrit ve hibrit dahil olmak üzere düşük emisyonlu araçlarda satış lideri konumunda yer alıyor.

Sürdürülebilirliğin yenilikçi yaklaşımla buluştuğu bir çağın yaşandığını ifade eden Genişletilmiş Avrupa Stellantis Operasyon Direktörü Uwe Hochgeschurtz, “Stellantis olarak Avrupalı müşterilerimiz için hibrit teknolojiyi geliştirme taahhüdümüzle ön planda olmaya devam ediyoruz.  Bu teknoloji sadece geleneksel içten yanmalı motorların verimliliğini ve performansını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimize daha düşük emisyonlu, gelişmiş menzil ve genel olarak uygun fiyatlı çözümler sunmamızı sağlıyor.” dedi.

Stellantis, farklı müşteri tercihleri, sürüş gereksinimleri ve araç boyutlarına göre en uygun seçenekleri sağlamak için çok enerjili üretim teknolojisinden yararlanarak; hibrit, şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli olmak üzere farklı teknoloji çözümleri sunuyor.

Avrupa'da satışa sunulan Stellantis markalı çoğu hibrit araç artık ileri teknoloji ürünü eDCT teknolojisi ve entegre 21 kW elektromotor ile donatılıyor. Böylece örneğin şehir içi sürüş koşullarında tamamen elektrikli sürüş de dahil olmak üzere farklı bir sürüş deneyimi sağlıyor.

Stellantis, şu anda Avrupa'daki tesislerinin yüzde 70'inden fazlasında hibrit araçlar üretiyor. Stellantis, Dare Forward 2030 hedefleri doğrultusunda, 2030 yılına kadar Avrupa'da satışa sunduğu binek otomobillerdeki elektrikli araç (BEV) satış karmasında yüzde 100 oranına ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sunduğu binek otomobil ve hafif ticari araçlarda yüzde 50 elektrikli araç satış karmasına ulaşmayı hedefliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.