İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İnfo Yatırım’ın verilerine göre, BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 26.07.2024
0
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

BİST100 endeksi, haftanın dördüncü işlem gününde kar realizasyonlarıyla 11.000’in altında gelirken, endekste yön arayışı sürüyor. BİST100 endeksine dahil paylar arasında puansal bazda ASELS, TAVHL, MGROS, ENKAI ve PETKM dün endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, AKBNK, BIMAS, ISCTR, KCHOL ve THYAO payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu.

KKM’deki düşüş serisi devam ediyor. Buna göre KKM bakiyesi 19 Temmuz haftasında 60,9 milyar TL gerileyerek 1,9 trilyon TL’ye düştü ve 24 haftanın en yüksek düşüşünü yaşadı. KKM bakiyesi, 28 Haziran'da 18,3 milyar, 5 Temmuz'da 22,9 milyar ve 12 Temmuz'da ise 48,9 milyar lira düşüş göstermişti. KKM bakiyesi 18 Ağustos 2023'te 3,4 trilyon liraya ulaşarak zirveyi görmüş, ardından gerilemeye başlamıştı. Ayrıca TCMB, Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası toplam rezervleri 19 Temmuz ile biten haftada 114 milyon dolar artarak 153,9 milyar dolar oldu.

Yurt dışı tarafta ise, bu hafta ABD ve Asya'daki finans piyasaları, yatırımcıların teknoloji şirketlerindeki paylarını satmaya başlamasıyla keskin bir düşüş yaşadı. Yapay zeka hisseleri, özellikle olumsuz etkilenenler arasında yer aldı. Dün de ABD ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 büyüdü. Beklenti yüzde 2 büyüme gerçekleşmesi yönündeydi. Ekonominin ana büyüme motoru olan kişisel harcamalar yine tahminlerin üzerinde yüzde 2,3 arttı. Ekonomik Analiz Bürosu'nun Perşembe günkü raporuna göre, yakından takip edilen enflasyonun temel göstergesi ilk çeyreğe göre hafifleyerek yüzde 2,9 arttı. Fed’in faiz kararı öncesinde ABD’de bugün PCE verileri takip edilecek.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.