Muğla’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında 2024 yılı 3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Muğla’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Yayınlama: 25.07.2024
0
A+
A-

Toplantının açılışında konuşan Vali İdris Akbıyık, Muğla’da işgücüne ve istihdama katılım oranlarının Türkiye ortalamasından üzerinde olduğunu belirterek, genç nüfusun iş gücüne katılımını teşvik eden programlar, mesleki eğitim ve iş başı eğitim programları ile iş arayanlara İŞKUR aracılığı ile destek sağladıklarını ifade etti.

Toplantıda sunum yapan Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Zahide Altınok, 2024 yılı ilk yarısında 29 bin 113 kişinin işe yerleştirildiğini ve İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 248 programdan 739 kişinin faydalandığını ifade etti.

Muğla’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Zahide Altınok, “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı” (NEET PRO) hakkında bilgi verdi. Program kapsamında İŞKUR‘un operasyon faydalanıcısı olduğunu Menteşe'de Gençler İş'te (Youth at Work in Menteşe) projesinde çalışmak isteyen 81 kursiyerden 71’inin işe yerleştirildiğini belirtti. Ayrıca 19 bin 588 kişiye bireysel danışmanlık, 4 bin 513 kişiye meslek danışmanlığı, 6 bin 413 firma ile işveren görüşmesi yapıldığını ve 36 bin 726 kişilik açık iş ilanı yayınlandığını söyledi.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Zahide Altınok, bin 504 engelli danışan ile görüşülüp, 626 engelli işe yerleştirildiğini, 374 kişiye İş Kulübü eğitimleri verildiğini, Toplum Yararına Programlar kapsamında 7 farklı kurumda 2 bin 77 kişinin faydalandığını ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.