Gedik Yatırım: American Airlines hisseleri sert bir düşüş yaşadı

Gedik Yatırım, American Airlines hisselerinin, havayolu şirketinin ikinci çeyrek bilançosu sonrası piyasa öncesi işlemlerde sert bir düşüş yaşadığını açıkladı.

Gedik Yatırım: American Airlines hisseleri sert bir düşüş yaşadı
Yayınlama: 25.07.2024
2
A+
A-

Gedik Yatırım’dan yapılan açıklamaya göre, Ford Motor Company (F) Ford Motor, açıkladığı ikinci çeyrek bilançosunda artan garanti maliyetleri ve elektrikli araç bölümü Ford Model E'deki zararlardan dolayı beklentileri karşılayamadı. Hisse başına 0,47 dolar ile beklentilerin 30% altında kar açıklayan şirketin geliri, 47,8 milyar dolar ile 43,3 milyar dolar olan konsensüsün üzerinde oluşmayı başardı.

Elektrikli araç segmentinin geliri %37 düştü ve 400 milyon dolarlık maliyet kesintilerine rağmen 1,14 milyar dolarlık zarara neden oldu. CEO Jim Farley, karlılığı iyileştirmek için Ford+ yeniden yapılandırma planını yineledi. Şirket hisseleri açılış öncesi işlemlerde %13'den fazla değer kaybetti.

American Airlines (AAL) American Airlines hisseleri, havayolu şirketinin ikinci çeyrek bilançosu sonrası piyasa öncesi işlemlerde sert bir düşüş yaşadı. Gelir, yıllık bazda %1,4 artarak 14,3 milyar dolara çıktı, ancak konsensüs beklentisinin 70 milyon dolar gerisinde kaldı. Hisse başı kar bir yıl öncesine göre 1,05 dolarlık konsensüse ve bir önceki çeyrekte açıklanan 2,05 dolara kıyasla 1,09 dolara geriledi.

Şirket bu yıl hisse başına düzeltilmiş 70 sent ila 1,30 dolar kar elde etmeyi beklediğini açıkladı. Bu rakam, Wall Street analistlerinin beklediği hisse başına 1,10 ila 2,60 dolar seviyesinin ve Nisan ayında kendi tahmin ettiği hisse başına 2,25 ila 3,25 dolar seviyesinin oldukça altında. Şirket hisseleri zayıf rehberlik sonrası pre markette 7% düşüş yaşadı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.