TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKETLERİNİ BELİRLEMEK İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen “Türkiye 100” programının dokuzuncu dönemi başladı. Şirketler, bu prestijli programa 30 Eylül 2024 tarihine kadar başvurabilecek. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tüm şirketleri Türkiye 100’e başvurmaya davet etti.

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKETLERİNİ BELİRLEMEK İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Yayınlama: 25.07.2024
3
A+
A-

En hızlı büyüyen firmaların belirleneceği Türkiye 100 programı için başvurular, http://turkiye100.tobb.org.tr adresinden yapılabilecek. Programa başvuran ve ilk 100’e giren şirketler, yeni ortaklık fırsatları yakalayacak ve birçok platformda tanıtım imkanı bulacak.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi, dünyanın lider ülkelerinden biri yapmak için durmadan çalışıyoruz. Bu hedefe ulaşabilmek için ekonomik büyümemizi tempolu bir biçimde devam ettirmemiz gerekiyor. Ülkemizde fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimci var. Türkiye 100 programı ile bu girişimci şirketleri kamuoyunda tanınır hale getirerek, başarılı girişimcilerimizin hem Türkiye’de hem de dünyada önünü açıyoruz” dedi.

Zenginleşmenin yolunun girişimcilikten geçtiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye 100 Programlarıyla her yıl Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Başarılı şirketlerimizin görünürlüklerini artırarak, bu şirketlerimizin yeni yatırımcılara, müşterilere ve tedarikçilere erişimini kolaylaştırmak ve bu sayede büyüme süreçlerine katkı sunmak istiyoruz. Türkiye 100 girişimcilerinin başarı öykülerinin, iş hayatına yeni gireceklere örnek olmasını umut ediyoruz” diye konuştu. Ayrıca, Hisarcıklıoğlu, Türkiye 100 listesinde yer alacak girişimcilerin gençlere rol model olacağını belirterek programa katılım sağlamaları için çağrıda bulundu.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

31 Aralık 2020 ve öncesinde kurulan, 2021 yılında en az 2 milyon TL satış gelirine sahip, 2023 yılında en az 5 milyon TL satış gelirine sahip, 2021-2023 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında artıran ve 2023 döneminde en az 10 çalışana sahip şirketler başvuru yapabilecek. Ayrıca, başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de olması gerekiyor.

Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketler, yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesi, hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketler, kar amacı gütmeyen şirketler, franchise işletmeleri, otomobil galerileri, kuyumcular, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmayacak.

Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmazken; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilecek. Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları olan şirketler de başvuruda bulunabilecek.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

TEPAV, TOBB, TOBB ETÜ
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.