Başkan Tugay, Selçuk’ta gençlerle bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk’ta Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası’nın gençlik kampına katıldı.

Başkan Tugay, Selçuk’ta gençlerle bir araya geldi
Yayınlama: 25.07.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk’ta gençlerle buluştu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası’nın gençlik kampına katılan Başkan Tugay, şehir plancısı adayı gençlerin sorularını cevapladı. Başkan Cemil Tugay’a, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de eşlik etti.

Dünyayı kurtarmak için artık kahramana ya da kahramanlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Tugay, “Muhtemelen sizin yaş grubunuzdan çıkacak böyle birisi. Belki buradan da olabilir.” dedi.

Kenti dirençli hale getirmek için yaptıkları projeleri anlatan Başkan Tugay, özellikle zeminle ilgili çalışmaların önemine değindi.

Tugay, “Bazı bölgelerde yeterli ve güvenli zemin etütleri yapılmamış ve buralarda yapılaşmaya izin verilmiş. Şu anda bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da dayanıksız olan yapıları tespit etmek üzere envanter çalışması sürüyor. Deprem açısından en riskli bölgeden başlayarak doğru dönüşüm için radikal kararlar alınması gerekiyor. İnsanlara burası güvenli değil dediğinizde inanmak istemiyorlar. Birilerinin bunu söylemesi gerekiyor. 5 yıl içinde bunu yapacağım.” şeklinde konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise “Bizler, yaşamı daha iyi ve doğruya yönlendirmek adına, sizin gibi bu memleketin her karışına sahip çıkacak gençlerle birlikte yol almaya devam edeceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.