Frankfurt Havalimanı’nda uçuşlar iklim aktivistlerinin gösterisi nedeniyle durduruldu

Frankfurt, 25 Temmuz (Hibya) – Almanya’nın en işlek havalimanı olan Frankfurt havalimanı, iklim aktivistlerinin pistlerin yakınında bir gösteri düzenlemesinin ardından uçuşları geçici olarak durduruldu.

Frankfurt Havalimanı’nda uçuşlar iklim aktivistlerinin gösterisi nedeniyle durduruldu
Yayınlama: 25.07.2024
3
A+
A-

Havalimanı daha önce X'te, “Yolculardan şu an için havalimanına gitmemeleri isteniyor” şeklinde bir paylaşımda bulunmuş ve yolculara uçuş durumlarını kontrol etmelerini ve ekstra seyahat süresi tanımalarını tavsiye etmişti. Tweet daha sonra silindi ve daha sonra yapılan bir güncellemede “uçuş operasyonlarının kademeli olarak devam ettiği” belirtildi.

İklim aktivisti grup Letzte Generation'a (son nesil) göre, altı üyesi “yürüyerek, bisiklet ve kaykaylarla pistlerin farklı noktalarına” gitmeden önce tel örgülerde kerpetenle delikler açmıştı.

Grup tarafından dağıtılan bir fotoğrafta “petrol öldürür” pankartıyla pistte oturan bir protestocu görülüyordu.

Alman hükümetinin 2030 yılına kadar petrol, gaz ve kömürden çıkış için küresel bir anlaşma yapmasını isteyen grup, Çarşamba günü başlayan protesto kampanyasının bir parçası olarak Avrupa ve Kuzey Amerika'da benzer aksaklıkların planlandığı çeşitli ülkeleri listeledi.

Ülkenin altıncı büyük havalimanı olan Almanya'nın Köln-Bonn havalimanı, iklim aktivistlerinin kendilerini bir piste yapıştırmasının ardından Çarşamba günü uçuşları birkaç saatliğine askıya alırken, diğer Avrupa havalimanlarındaki benzer eylemler yetkililer tarafından engellenmişti.

Küresel havacılık, küresel karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 2,5'inden sorumlu olup bu oran Brezilya ve Fransa'nın yıllık karbon ayak izinin toplamından daha fazla.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.