Gedik Yatırım: ABD’de bilanço sezonu piyasalarda oynaklığa neden oldu

Gedik Yatırım, ABD’de bilanço sezonu ve açıklanan şirket karlarının, piyasalarda oynaklığa neden olduğunu belirtti.

Gedik Yatırım: ABD’de bilanço sezonu piyasalarda oynaklığa neden oldu
Yayınlama: 25.07.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım, ABD'de bilanço sezonu ve açıklanan şirket karlarının, piyasalarda oynaklığa neden olduğunu belirtti. Dün, teknoloji hisseleri öncülüğünde ABD borsalarında satışlar takip edildi. Bilanço sezonu boyunca hisse bazlı ayrışmaların sürmesi beklenebilir. Haftanın en majör verileri bugün ve yarın takip edilecek. ABD'de bugün ikinci çeyrek ilk okuma büyüme verisi açıklanacak. Veri bazlı hareketler görülebilir. Avrupa'da ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ın konuşması bulunuyor. 

Yurt içinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından 11 yıl sonra gelen not artırımının, Türkiye için çok geç kalmış bir adım olduğunu söyledi. Enflasyonda en kötü tablonun geride kaldığını, sene sonunda enflasyonu hedefledikleri seviyelere mutlaka indireceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuşmasında, eylül ayında Cumhurbaşkanının onayıyla Orta Vadeli Program'ı güncellemiş olacaklarını, kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceklerini belirtti. Ana çerçevenin değişmediğini de ekledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın, bugün ve yarın, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları toplantısına katılmaları bekleniyor. Bugünün veri takviminde, temmuz ayına yönelik kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verileri açıklanacak. 

Açıklanacak önemli ekonomik veriler
• 15:30 ABD GSYIH Önem:Yüksek
• 18:00 EuroB. ECB Lagarde Konuşması Önem:Yüksek

BIST-100 Strateji

Hafta içerisinde dalgalı bir seyirle birlikte düzeltme eğiliminin öne çıktığı BIST-100 Endeksi günü yüzde 0,88 oranında kayıpla 10.992 puandan tamamladı. Önemli bir seviye olarak izlediğimiz 11.000 altında kalındığı sürece endekste satıcılı seyir etkisini sürdürebilir. Bu durumda 10.950 – 10.900 aralığı ilk güçlü destek bölgesi olup, devamında 10.800 ve 10.700 seviyelerine doğru geri çekilmeler gündeme gelebilir. Tepki alımlarıyla birlikte tekrar 11.000 üzerinde tutunma sağlanabilirse 11.080 ve 11.120 seviyeleri direnç olarak takip edilecek. Bu seviyeler üzerinde 11.200 ve 11.252 direnç olarak önem kazanacak olup, endekste yükselişlerin güç kazanabilmesi için 11.250 üzeri günlük kapanışlara ihtiyaç olduğu görüşü sürdürülüyor.  BIST-100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor. 

Önemli sektör şirket haberleri

KOCAER ÇELİK / KCAER 24.07.2024 19:30:34 Şirketin Jeotermal Enerji Santral yatırımı sondaj çalışmaları devam etmektedir ve kurulacak “Kocaer 1 JES” Santral Projesine ait 2.621.875.000 TL proje bedeli olan ÇED izin süreci başlatıldı. Yatırım planlanan takvimde ilerliyor. Şirketin yüzde 99 oranında iştirak ettiği Kocaer Enerji'ye ait Aydın Kuyucak'ta sahibi olunan ruhsat sahasındaki yatırımın birinci fazı olarak 24 MW kurulu gücünde ve ikili çevrim teknolojisine sahip jeotermal enerji santralinin 2026 yılının ilk çeyreğinde devreye alınması planlanlanıyor. (NÖTR)


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.