Bakan Yerlikaya: Ülkemizin huzur ve güvenliğini tesis etmek için çalışıyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, içişleri ailesi olarak ülkenin huzur ve güvenliğini tesis etmek için çalıştıklarını bildirdi.

Bakan Yerlikaya: Ülkemizin huzur ve güvenliğini tesis etmek için çalışıyoruz
Yayınlama: 24.07.2024
1
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu başkanı ve üyelerine bakanlığın ‘İnsan Haklarının Korunması ve Kolluk Uygulamaları’ ile ilgili yaptığı çalışmaları aktardıklarını açıkladı.

İçişleri ailesi olarak ülkenin huzur ve güvenliğini tesis etmek için çalıştıklarını belirten Bakan Yerlikaya, şunları ifade etti:

“Adımlarımızı hukuku ve insan haklarını önceleyerek atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Tüm çalışmalarımızı ‘şeffaflıkla’, ‘hukuka ve etik değerlere bağlı olarak, ‘hesap verebilirlik’ ilkesine dayanarak sürdürüyoruz.”

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 22 yıldır AK Parti iktidarları döneminde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla kapsamlı reform süreçlerinin hayata geçirildiğini vurgulayarak, açıklamasına şöyle devam etti:

“2 bin 200 yıllık büyük devlet geleneğimizin kodlarında, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ anlayışı hakimdir. Anadolu irfanında, inancımızda, örf, adet ve geleneklerimizde hep insanı önceleyen, insan haklarını kutsal sayan bir anlayış vardır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.