“Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin Ortadoğu’daki bir başarı pratiği”

CMG Yorumcusu Laian Luo, Beijing’in Ortadoğu bölgesinin barışa kavuşması için uğurlu bir yer olduğunu vurguladı.

“Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin Ortadoğu’daki bir başarı pratiği”
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

CMG Yorumcusu Laian Luo, Beijing'in Ortadoğu bölgesinin barışa kavuşması için uğurlu bir yer olduğunu vurgulayarak “14 Filistinli grup dün Beijing’de buluşup uzlaşma diyalogu yaptı ve Beijing Deklarasyonu’nu imzaladı. Böylece Filistin, geçici ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması için kritik bir adım attı. Beijing görüşmesi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin Ortadoğu’da bir başarı pratiği daha olurken Çin’in yönlendirdiği ortak, birleşik, sürdürülebilir ve işbirliğine dayalı yeni güvenlik anlayışının uluslararası toplumda daha geniş destek kazandığını yansıttı.” dedi.

Çin’in yardımıyla Filistinli gruplar arasında tarihi uzlaşmaya varıldığını anımsatan Laian Luo “Çin’in çabası Filistinli gruplar, BM ve AB dahil olmak üzere uluslararası toplum tarafından takdir edildi. Bir yıldır İran ile Suudi Arabistan arasında diplomasi, ekonomi, ticaret ve kültür alanlarındaki iletişim ve işbirliği hızlandırıldı. İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan kısa süre önce yazdığı makalede, Çin’in İran-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleştirilmesi için önemli bir rol oynadığını ve bunun Çin’in uluslararası işlerdeki vizyonunu ve ileriye yönelik tutumunu gösterdiğini belirtti.” açıklamasını yaptı.

Laian Luo, Küresel Güvenlik İnisiyatifinin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ortaya koyulduğu Nisan 2022’den bu yana sürekli zenginleşerek geliştiği ve uluslararası güvenlik sorunlarının çözülmesinde etkisini gösterdiğinin altını çizerek “Çin, diğer ülkelerle birlikte pragmatik şekilde kendi taahhüdünü yerine getirmeye çalışıyor. Bu, Çin’e özgü olan büyük devlet diplomasisinin “verilen söz tutulmalı” diye ifade edilen özelliğini yansıtıyor.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.