Konya’da otomatik defibrilatör cihazının temin ve tanıtım programı gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN ve iş birliği ile üretilen yerli otomatik defibrilatör cihazının temin ve tanıtım programı gerçekleştirildi.

Konya’da otomatik defibrilatör cihazının temin ve tanıtım programı gerçekleştirildi
Yayınlama: 24.07.2024
3
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi Konevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, ASELSAN ile birçok konuda iş birliği yaptıklarını, bunlardan bir tanesinin de OED cihazı olduğunu ifade etti.

Üretilen cihazın hem Türkiye’de hem dünyada ses getireceğini kaydeden Uzbaş, “İnsan, bu dünyanın en kıymetlisi. İnsan sağlığı da bizler için önemli. ASELSAN’ın geliştirdiği bu cihaz, ihtiyaç hasıl olduğu zaman hayat kurtaracak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programa katılan ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve UGES Sektör Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN iş birliğinde yapılan çalışmalardan bahsederek şunları söyledi:

“Konya Büyükşehir Belediyesi’nin taşın altına elini değil, gövdesini koyarak bize vermiş olduğu 1,7 milyon metrekare kendisine ait arsanın 300 bin metrekaresine ASELSAN Konya kuruldu. Yetmedi geri kalanına da Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi kuruldu. Gerçekten Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın inisiyatif alarak yaptıkları çok önemliydi. Devamında Konya ASELSAN Teknik Lisesi’nin kurulması. O da önemli bir proje okulu oldu. Yine takip eden zamanlarda 2030 Konya Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritasını da birlikte hazırladık.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.