Işıkhan: Belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken adımları atmaya kararlıyız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlı olduklarını bildirdi.

Işıkhan: Belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken adımları atmaya kararlıyız
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Sosyal Güvenlik kapsamında 16 milyon emeklinin aylıklarını, 85 milyon vatandaşın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarını karşılarken en önemli gelir kaynaklarının sigorta birimleri olduğunu açıkladı.

Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumunda olduklarını belirten Bakan Işıkhan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yerel seçimlerden önce özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını verilerle açıklamış ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yapmıştık.”

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlı olduklarını vurguladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.