Avrupa piyasaları banka ve teknoloji şirketlerinin bilançolarına odaklı işlemlerde düştü

İstanbul, 24 Temmuz (Hibya) – Şirket bilançolarının art arda açıklanmasıyla birlikte Avrupa piyasaları Çarşamba günü düşerken, yatırımcılar ABD’li teknoloji devleri Tesla ve Alphabet’in sonuçlarının da açıklanmsıyla, FTSE 100 Çarşamba günü son üç haftanın en düşük düzeylerini gördü.

Avrupa piyasaları banka ve teknoloji şirketlerinin bilançolarına odaklı işlemlerde düştü
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600, bölgedeki büyük borsalar ve çoğu sektörün geri çekilmesiyle Londra saatiyle 13:22'de yüzde 0,36 düştü. Ev eşyası hisseleri yüzde 1,6 düşerken, seyahat ve eğlence hisseleri, düşük maliyetli havayolu Easyjet'in daha yüksek kar bildirmesi ve üst üste ikinci kez rekor kıran bir yaz tahmin etmesinin ardından yüzde 0,4 değer kazandı.

Deutsche Bank, UniCredit, BNP Paribas ve Banco Santander, Iberdrola ve Orange ile birlikte Çarşamba günü bilançolarını açıklayan Avrupa bankaları arasındaydı.

Deutsche Bank hisseleri Çarşamba günü bir ara yüzde 8'e yakın değer kaybederken, 15 çeyreklik kâr serisini sonlandırmasıyla kayıplarını azalttı. Buna karşılık, lüks grubu LVMH'nin hisseleri, şirketin Salı günü geç saatlerde ikinci çeyrek gelirini kaçırdığını bildirmesinin ardından yüzde 5'e kadar düştü.

Veri cephesinde, flaş satın alma yöneticileri endeksi verileri Temmuz ayında Euro bölgesinde iş faaliyetlerinin durduğunu gösterirken, İngiltere'de güçlü imalat büyümesi sayesinde toparlandı. Bu arada, yeni verilere göre Almanya'da tüketici güveninin arttığı görüldü.

ABD'de Nasdaq hisse senedi vadeli işlemleri, mega-cap teknoloji şirketleri Alphabet ve Tesla'nın Salı günü ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından düştü. Google'ın ana şirketi Alphabet'in gelir ve kazanç verileri analist tahminleriyle uyumluydu, ancak şirket YouTube reklam geliri öngörülerini tutturamadı. Bu arada Tesla, otomobil gelirinin yıldan yıla yüzde 7,0 düşmesi nedeniyle beklenenden daha zayıf sonuçlar açıkladı.

Asya-Pasifik piyasaları, tüccarların kazançları ve bölge genelindeki son ticari faaliyetleri değerlendirmesiyle Çarşamba günü düştü.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.