BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden vatandaşlara su tasarrufu çağrısı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Bursa’da su tüketimini yüzde 20 oranında artırırken, Büyükşehir Belediyesi Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü’nden vatandaşlara suyu tasarruflu kullanma çağrısı geldi.

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden vatandaşlara su tasarrufu çağrısı
Yayınlama: 24.07.2024
4
A+
A-

BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, son yapılan ölçümlere göre Doğancı Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 48, Nilüfer Barajı’ndaki doluluk oranının ise yüzde 90 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Bu oranların geçen yıla göre yüzde 15-20 oranında daha düşük olduğuna dikkat çeken Güngör Gülenç, “2024 yılında sıcaklar kendini ciddi anlamda hissettirdi. Sıcaklıkların artması da su tüketimini arttırdı. Geçen seneye göre Bursa’da su tüketimi yaklaşık yüzde 20 seviyelerinde artış gösterdi. Barajlarımızın kışın dolu olması, yeraltı kuyu suyu rezervinin hazır olması gibi gerekli tedbirlerimizi aldık. Önümüzdeki haftalarda yer altı kuyularımızdan çıkan suyu arıtıp vereceğimiz bir sistemi de halkımızın kullanıma sunacağız.” dedi.

2026’nın ikinci yarısında tamamlanması planlanan ve Bursa'nın su sorununu büyük ölçüde giderecek olan Çınarcık Barajı projesine de değinen Gülenç, “75 milyon metreküpü içme suyunda, 70 milyon metreküpü de sanayide kullanmak üzere toplam 145 milyon metreküp suyu tahsis etmiş olacağız. Çalışmalarımız sürüyor. 2026'nın ikinci yarısında buradaki suyu da Bursalılara kazandıracağız. Halkımızdan da suyu tasarruflu kullanmasını istiyoruz.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.