100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda bal ve zeytinyağı analizi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Borsası iş birliği ile Muğla’ya kazandırılan 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı üreticilere destek olmak için çalışıyor.

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda bal ve zeytinyağı analizi
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

Muğla’nın ürünlerini tanıtmak ve kalitesini belirlemek için analizlerin yapılacağı 100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda öncelikle Muğla’nın en meşhur iki ürünü olan bal ve zeytinyağı analizleri yapılacak. Bu analizler uluslararası konsey metotları ve Türk Gıda Kodeksi kalite ve saflık parametrelerine göre uygulanacak.

Büyükşehir ve Ticaret Borsası’nın Muğla’ya kazandırdığı laboratuvar; tüm mamul, yarı mamul, hammadde gıda ürünlerinin kalite kriterlerinin belirlenmesini sağlayacak. 

100.Yıl Laboratuvarında yapılan analizler üreticileri desteklemek amacıyla diğer laboratuvarların fiyat listesine göre üreticilere daha uygun fiyatlı analiz fırsatı sağlayacak.

Projenin ortaklarından olan Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, “İş birliği yaptığımız Muğla Büyükşehir Belediyemizle ortaya Muğla için güzel proje çıkarttık. Kısa sürede çalışmalara başladığımız 100.Yıl Gıda Analiz  Laboratuvarı’nda yenilebilir gıda analizleri gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.