İSKİ, Su Protokolü Kampanyası başlattı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), ”Damlaya Damlaya Gelecek Olur” sloganıyla Su Protokolü Kampanyası
başlattı.

İSKİ, Su Protokolü Kampanyası başlattı
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

İstanbul’da artan nüfus ve yaz mevsimine bağlı kuraklıkla beraber barajlardaki su doluluk oranı her geçen gün düşüyor. Geçen yıl İstanbul’da günlük su tüketim rekoru 27 Temmuz tarihinde 3 milyon 568 bin metreküp ile kırılırken bu yılın rekoru erken geldi. Bu yıl 14 Haziran’da 3 milyon 817 bin metreküp ile günlük su tüketim rekoru kırıldı. Bu kapsamda İSKİ, tüm İstanbullulara suyun sınırlı bir kaynak olduğunu hatırlatarak tasarrufa davet ediyor.

İSKİ, Su Protokolü Kampanyası ile su tasarrufu konusunda toplumsal bilinç oluşturarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İstanbul bırakmayı hedefliyor. Her bireyin küçük adımlarla büyük değişimlere katkıda bulunabileceği bu kampanya, İstanbul’un su kaynaklarının korunmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

İstanbullular, Su Protokolü’ne katılmak için internet adresi ya da İstanbul Senin uygulaması üzerinden Su Ayak İzini hesaplayarak gönüllülük esasına dayanan tasarruf taahhütlerinde bulunuyor. 

İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, su tasarrufunun önemine dikkat çekerek tüm İstanbulluları Su Protokolüne katılmaya davet etti. Başa, “Geçmiş yıllara göre gündüz su tüketimi oranları arttı. Bu yaz rekor üstüne rekor kırıyoruz. Normalde günlük su tüketimi 3 milyon metreküp seviyelerindeyken, bu yıl maalesef son sıcaklarla, 3 milyon 600 bin metreküpün üzerine çıktı. Bu sürdürülebilir bir durum değil. İstanbullulara, hayata geçirdiğimiz Su Protokolü Kampanyası ile çağrıda bulunuyoruz. Protokole katılalım, tasarruf taahhütlerinde bulunarak suyumuzu hep birlikte koruyalım.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.