Bakan Bolat: MİLTAR Projesi’nin hayata geçmesi gümrük politikamıza güç katacaktır

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) ortak girişimi ile yerli imkanlarla üretilen Milli Tarama Sistemi (MİLTAR) Projesi’nin hayata geçmesinin gümrük politikasına güç katacağını bildirdi.

Bakan Bolat: MİLTAR Projesi’nin hayata geçmesi gümrük politikamıza güç katacaktır
Yayınlama: 24.07.2024
1
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye’yi bölgesinde yükselen ticari ve ekonomik aktör haline getirmek için var güçleriyle çalışırken, diğer yandan da ulusal güvenliğin vazgeçilmez unsuru olarak görülen gümrük kaçakçılığı ile mücadele noktasında politikalar ürettiklerini belirtti.

Bu çerçevede Savunma Sanayii Başkanlığı'nın ortak girişimi ile yerli imkanlarla üretilen Milli Tarama Sistemi (MİLTAR) Projesi'nin hayata geçmesinin gümrük politikasına güç katacağına dikkati çeken Bakan Bolat, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ticaret Bakanlığı olarak, milli teknolojilerimizi kullanarak  stratejik alanlarda dışa bağımlılığı azaltmaya ve ihracat potansiyelimizi artırmaya büyük bir önem veriyoruz. Gümrük kaçakçılığı ile mücadelede temel prensibimiz, yasa dışı faaliyetleri azaltmak, ticaret hayatının içinde olan insanlarımızın ve 85 milyon vatandaşımızın hak ve hukukunu korumaktır.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.