”Kayseri’de Yenigün” isimli eser, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda yayımlandı

Kayserili Araştırmacı Tarihçi Mehmet Çayırdağ’ın kaleminden çıkan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ”Kayseri’de Yenigün” isimli eser, Kayserililer, gazeteciler ve kitapseverler ile Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda buluştu.

”Kayseri’de Yenigün” isimli eser, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda yayımlandı
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

''Yenigün'' adlı gazetenin Kayseri’de yayınlanan sayılarını konu edinen kitap, yapılan çalışma neticesinde yazın dünyasına kazandırıldı.

Kayseri’de tarihi, geleneği, kültürü ve sanatı yansıtan eserleri yayımlayarak vatandaşlara ulaştırma kaygısı taşıdıklarının altını çizen Başkan Büyükkılıç, şunları aktardı:

“Tarihsel ve coğrafi anlamda medeniyetlerin beşiği olan Kayseri’de tarihimizi, geleneğimizi, kültürümüzü ve sanatımızı yansıtan eserleri yayımlayarak halkımıza ulaştırma kaygısı taşıyoruz. Biliyoruz ki yayımladığımız eserler geleceğe bıraktığımız mirasımız, hoş bir sedamızdır. Açtığımız her bir kütüphane ve kültür merkezi, yayımladığımız her dergi ve kitap, memleketimize olan saygı ve sevgimizin somut bir göstergesidir.”

”Kayseri’de Yenigün” isimli eser, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda yayımlandı

Kayseri'de baskısı olan Yenigün gazetesinin 1 Eylül-7 Ekim 1921 tarihli toplam 31 sayısının konu edildiği 330 sayfalık eser, tasarruf tedbirleri kapsamında basılı olarak değil büyükşehir belediyesi resmiinternet sitesinin e kitaplar kısmında okuyuculara sunuluyor.

Kadim kent Kayseri’yi enine boyuna anlatan Kayseri’ye dair kültür yayınları bağlamındaki kaynak kitap niteliğinde olan Kayseri kitabı ise şehre kazandırılan yeni imkanların da eklenmesi suretiyle güncellenerek e-kitaplar envanterine eklendi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.