İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İnfo Yatırım, BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 24.07.2024
3
A+
A-

İnfo Yatırım, BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı.

TCMB, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50’de sabit bıraktı. Karar metni ‘enflasyon kontrol altına alınana kadar sıkı duruşa devam’ mesajı verdi.  Enflasyondaki gelişmelere atıfta bulunan TCMB, karar metnine ‘Temmuz ayında aylık enflasyonun, para politikasının görece etki alanı dışında kalan yönetilen yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamaları ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağına işaret etmektedir’ cümlesini ekledi. Karar metninde yurt içinde iç talebin yavaşladığı belirtilirken, enflasyonist baskıların hala canlı tutulduğu ifade edildi. Temmuz ve Ağustos aylarında baz etkisi kaynaklı olarak enflasyonda sert geri çekilme beklenmekte. Temmuz ayında fiyat artışları ve zamlardan kaynaklı olarak daha önce yapılan tahminler yukarı yönlü revize edilebilir. Bu süreçte TCMB’den genişleyici politikalara ilişkin söylemler beklenmiyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre TCMB miktarsal sıkılaşma tarafında yeni bir hamleye hazırlanıyor. TCMB TL karşılığı altın ve döviz ihalelerine başlayabileceği belirtiliyor.

Ekonomi politikalarının etkin bir koordinasyon içerisinde uygulanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı altıncı toplantısını dün gerçekleşti. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Ekonomimizin yol haritası olan On İkinci Kalkınma Planı ile OVP’de belirlediğimiz eylemleri etkin bir koordinasyon içinde kararlılıkla uyguluyor ve olumlu sonuçları almaya devam ediyoruz.” denildi.

JPMorgan, Türk bankalarının ikinci çeyrek bilanço görünümüne ilişkin değerlendirmede bulundu. Kurum, Ana trendlerin daha da kötüleşeceğini, bunun yanında ikinci çeyreğin dip noktası olacağını öngördü. Yurt içi bankalarda da hafif aşağı yönlü revizyona gidildi.

Morgan Stanley, Türk bankaları için hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti. Türk bankalarının ikinci karlarının, Mart ayındaki 500 baz puanlık sürpriz faiz artışının ardından yüksek fonlama maliyetleri nedeniyle baskı altında kalacağını ön gördü.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.