ABD Gizli Servis Direktörü, Trump’ın güvenliğinin sağlanmasına yönelik eleştiriler nedeni

Washington, 23 Temmuz (Hibya) – CNN’e konuşan kaynaklara göre, ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump’a yönelik son suikast girişimiyle ilgili güvenlik ihmallerinin incelenmesi üzerine istifasını sundu.

ABD Gizli Servis Direktörü, Trump’ın güvenliğinin sağlanmasına yönelik eleştiriler nedeni
Yayınlama: 23.07.2024
2
A+
A-

Bu hamle, milletvekillerinin ve hükümet içi bir gözlemcinin, teşkilatın Trump'ın korunmasıyla ilgili tutumuna ve silahlı bir kişinin bu ay Pennsylvania'da düzenlenen bir mitingde 2024 Cumhuriyetçi başkan adayını öldürmeye nasıl yaklaştığına dair soruşturmaları ilerletmesiyle geldi.

Cheatle istifa mektubunda teşkilattan ayrılmak gibi “zor” bir kararı “yüreği burkularak” aldığını ve ayrılışının ajanların  görevlerinden uzaklaştırmasını istemediğini söyledi.

Cheatle mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Son olaylar ışığında, Müdürünüz olarak istifa etmek gibi zor bir kararı büyük bir üzüntüyle almış bulunuyorum.” Cheatle, silahlı saldırının gerçekleştiği 13 Temmuz günü, teşkilatın “ulusumuzun liderlerini koruma” misyonunda “yetersiz kaldığını” kabul etti.

Başkan Joe Biden yaptığı açıklamada, kendisinin ve First Lady Jill Biden'ın Cheatle'ın onlarca yıllık kamu hizmeti için “minnettar” olduklarını ve “yakında” yeni bir direktör atayacaklarını söyledi.
Biden, Cheatle için “Bir lider olarak, kamu hizmetindeki en zorlu işlerden biriyle görevlendirilmiş bir kuruluşun tüm sorumluluğunu üstlenmek onur, cesaret ve inanılmaz bir dürüstlük gerektirir” dedi.

Kongre'de Cheatle'ın istifası için iki partili çağrılar yapıldı ve Cumhuriyetçi milletvekilleri tarafından görevden alınması için baskı yapıldı. Milletvekilleri özellikle Cheatle'ın Pazartesi günü Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi önünde yaptığı ve komitenin birçok sorusuna cevap vermek istemediği konuşmanın ardından öfkelendi.

Cheatle, Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'ndeki konuşması sırasında mitingin güvenliğiyle ilgili “önemli” ve “devasa” sorunlar olduğunu kabul etti ancak yine de istifası yönündeki talepleri geri çevirdi.

Cheatle Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Şu anda Gizli Servis'i yönetecek en iyi kişi olduğumu düşünüyorum” demişti.

Meclis Başkanı Mike Johnson gazetecilere yaptığı açıklamada istifanın “gecikmiş” olduğunu söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.