Eyyüpkoca: Bu zor dönemde böyle bir festival yapmak bizim için önemliydi

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, dünyadaki enflasyon ve ekonomik kriz sürecinde 10. Laleli Fashion Shopping Festivali’ni yapmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Eyyüpkoca: Bu zor dönemde böyle bir festival yapmak bizim için önemliydi
Yayınlama: 23.07.2024
2
A+
A-

Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (LASİAD) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Laleli Fashion Shopping Festival kapsamında basın lansmanı etkinliği düzenlendi.

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca bu sene 10. Laleli Fashion Shopping Festivali’ni yaptıklarını belirterek “Başlangıç hikayemiz çok maceralıydı. Daha sonra festival büyüyerek devam etti. Bazı seneler ara vermek zorunda kaldık. İlki Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa’daki patlamalardan ikincisi pandemide ve geçen sene de depremden dolayı yapmadık. Bu sene yapmak kararı aldık.” dedi.

İş yapma ve önü görmenin zor olduğu bir dönemin içinde bulunulduğunu ifade eden Eyyüpkoca, “Dünyanın içinde bulunduğu buhran, ekonomik krizler, Rusya-Ukrayna savaşı, Filistin-İsrail çatışması, dünyanın pandemiden sonra yaşadığı sıkıntılar, üretimde ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, alım gücünde yaşanan problemler ve bunların tamamı düşünüldüğünde dünyadaki enflasyon süreci gibi şeylerde ilk etkilenen Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörü oluyor. Çünkü tasarruf ilk bizim sektörden başlıyor en son bizim sektörde bitiyor. Bu zor dönemde böyle bir festival yapmak özellikle hem bölgenin dinamiklerini harekete geçirmek hem de esnafın moral motivasyonunu yüksek seviyeye taşımak bizim için önemliydi biz de bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Eyyüpkoca, 250’nin üstünde yurt dışından alım heyeti organizasyonu yaptıklarını ve bu festivali sezon açılışına da denk getirmeye çalıştıklarını aktardı.

Online alışverişlerin gündeme geldiğini ama laleli olarak buna hazır olduklarına dikkat çeken Eyyüpkoca “Müşterilerimizin birçoğuyla 15-20 senedir çalışıyoruz. Burada bir güven oluşuyor bundan ötürü müşteri size bir telefon açtığında sizin ona gönderdiğiniz bir fotoğrafla bile siparişini verme doğrultusunda hareket ediyor. Biz o anlamda pandemideki online alışverişlere artı olarak başladık.” ifadelerine yer verdi.

Demet Şener ise basın lansmanındaki konuşmasında bu organizasyon ve ekiple olmanın heyecan verici olduğunu belirtti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.