Eskişehir’de “Nörokreatif Müzik Terapi Deneyimleme Atölyesi” düzenlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nde “Nörokreatif Müzik Terapi Deneyimleme Atölyesi” düzenledi.

Eskişehir’de “Nörokreatif Müzik Terapi Deneyimleme Atölyesi” düzenlendi
Yayınlama: 23.07.2024
1
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Nöroloji Federasyonu ve Türk Nöroloji Derneği’nin öncülüğünde Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nde “Nörokreatif Müzik Terapi Deneyimleme Atölyesi” gerçekleştirdi.

Beyin sağlığını korumak ve geliştirmenin önemine vurgu yapmak için düzenlenen etkinlikte atölyeye katılan özel bireylerle Dünya Beyin Günü kutlandı.

Etkinlikte ilk olarak Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müzik Terapisi Anabilim Dalı Kurucusu, TÜDAM Nörokreatif Müzik Terapi Atölyesi ile Üsküdar Üniversitesi SBE DKT Anabilim Dalı & Nörobilim Anabilim Dalı'nda görev yapan Prof. Dr. Şükrü Torun, tarafından söyleşi düzenlendi.

Eskişehir’de “Nörokreatif Müzik Terapi Deneyimleme Atölyesi” düzenlendi

Müzik dinlemenin önemine değinen Prof. Dr. Şükrü Torun, “Araştırmalar, müziğin beyindeki nöroplastisiteyi artırdığını ve beynin farklı bölgeleri arasındaki bağlantıları güçlendirdiğini göstermiştir. Müziğin ritmi ve melodisi, beyindeki dopamin seviyesini artırarak mutluluk ve huzur hissi yaratır. Aynı zamanda, müzik dinlemek ve enstrüman çalmak, bilişsel işlevleri iyileştirir, hafızayı güçlendirir ve öğrenme yeteneğini artırır. Beynimizi korumak, geleceğimizi korumaktır.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.