Başkan Büyükkılıç’tan Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Büyükkılıç’tan Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
Yayınlama: 23.07.2024
3
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 24 Temmuz 1908 tarihinde 2. Meşrutiyet’in ilanı ile Türk basınında sansürün kaldırıldığını, gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı gün olan 24 Temmuz’un her yıl ''Basın Bayramı'' olarak kutlandığını hatırlattı.

Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayan Başkan Büyükkılıç, bu anlamlı günde, toplumu bilgilendirme misyonuyla özveriyle çalışan tüm gazeteci ve medya mensuplarına en içten teşekkürlerini iletti.

Başkan Büyükkılıç, basının demokrasinin temel taşlarından birisi olduğunu belirterek, “Basınımız, yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü güç olarak bilinirken, tarafsız ve doğru habercilik ilkeleri çerçevesinde sürdürdükleri çalışmalar, demokrasinin temel taşlarından biri olarak kabul edilir. Kamuoyunu aydınlatma görevlerini yerine getiren fedakar gazetecilerimiz, karşılaştıkları zorlukların ve engellerin üstesinden gelerek topluma ışık tutmaya devam ediyorlar.” diye konuştu.

Görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden tüm gazetecileri saygıyla anan Büyükkılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

''24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın tüm medya mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum. Toplumun doğru, tarafsız ve hızlı bilgi ihtiyacını karşılayan, kamuoyunun sesi olan tüm gazetecilerimizin bu özel günlerini kutluyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.