Forbes: Singapur turistler için en güvenli şehirler listesinin başında yer alıyor

İstanbul, 23 Temmuz (Hibya) – Forbes Advisor, Singapur’un turistler için en güvenli şehir olduğunu, en yüksek seyahat güvenliği derecesini ve en düşük doğal afet riskini aldığını bildirdi.

Forbes: Singapur turistler için en güvenli şehirler listesinin başında yer alıyor
Yayınlama: 23.07.2024
3
A+
A-

Forbes Advisor, 60 ülkeyi suç riski, kişisel güvenlik riski, sağlık güvenliği riski, altyapı güvenliği riski ve dijital güvenlik riski gibi temel ölçütlere göre sıraladı. 

Suç, sağlık hizmetleri kalitesi ve doğal afet riskleri gibi faktörleri analiz eden çalışma, en güvenli şehirlerin en düşük puanları aldığı 0 ila 100 arasında güvenlik puanları verdi. Çalışmanın değerlendirmesine göre Singapur 0 puan aldı.

Analiz edilen 60 şehir arasında Güneydoğu Asya'daki Singapur en düşük doğal afet riskine ve ikinci en düşük sağlık ve altyapı riskine sahipti.

Çalışma ayrıca, çevrimiçi saldırılardan veya gizlilik ihlallerinden korkmadan interneti özgürce kullanabilme yeteneği olarak tanımladığı dijital güvenlik risklerini de analiz etti. Singapur listedeki en düşük ikinci dijital güvenlik riskine sahip şehir olarak değerlendirildi.

Tokyo ve Toronto'nun, Singapur'dan sonra gezginler için en güvenli şehirler olarak sıralandığı çalışmada, Tokyo, şehirdeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin bir kanıtı olarak en düşük sağlık güvenliği riskine ve beşinci en düşük altyapı güvenliği riskine sahip şehir olarak kabul edildi.

Japonya ve Avustralya, çalışmanın ilk 10 listesinde iki şehirle yer alan tek ülkeler oldu:

1 – Singapur
2 – Tokyo, Japonya
3 – Toronto, Kanada
4 – Sidney, Avustralya
5 – Zürih, İsviçre
6 – Kopenhag, Danimarka
7 – Seul, Güney Kore
8 – Osaka, Japonya
9 – Melbourne. Avustralya
10 – Amsterdam, Hollanda
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.