Dervişoğlu: Siyaset, üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecek

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi.

Dervişoğlu: Siyaset, üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecek
Yayınlama: 22.07.2024
3
A+
A-

Dervişoğlu ve Babacan, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti kongresindeki değişiklikten dolayı Babacan’ın kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu belirten Dervişoğlu, “Türkiye’nin temek sorunlarını da konuştuk. Ekonomiden dış politikaya, dış politikadan anayasaya kadar görüş ve düşüncülerimizi paylaştık. Babacan'ın ziyaretinden ziyadesiyle memnunun. En kısa zamanda iadeyi ziyarette bulunarak bu görüşmeyi daha kapsamlı bir biçiminde gerçekleştirme düşüncemizi ifade edeceğim” dedi.

Türkiye'nin önemli problemleri olduğuna vurgu yapan Dervişoğlu, “Bu problemlerin çözülebilmesi noktasında da önemli kararlara ihtiyaç var. Siyasetin kendi üzerine yüklenmiş sorumluluktan kaçabilme ihtimali yok. Dolayısıyla hangi sorunla karşı karşıyaysak o sorunların çözülmesi noktasında siyaset mekanizmasına ve siyasetçilere önemli görevler düşüyor.” şeklinde konuştu.

Dervişoğlu şöyle devam etti:

“Kendisi de (Babacan) malumunuz olduğu üzere son derece tecrübeli, devlet umuru görmüş, devlet politikası oluşturmuş ve karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümü noktasında irade beyan etmiş bir müktesebattan geliyor. Bütün siyasi partiler içerisinde istifade edilebilecek yeterlilik sahibi insanlarla görüş alışverişinde bulunmaktan çok mutlu oluyorum. Ama bütün bunlara rağmen Türkiye'yi yönetenler tarafından bir dayatmacılık anlayışı ile siyaseti manipüle ya da bloke eden birtakım adımlar da atılmaya devem ediliyor. Siyaset olumsuzluklara karşı direnecek ve halkın yanında yer alma iradesini de dinamik tutarak, Türkiye'nin yakıcı sorunlarının çözümü noktasında üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecektir.”  


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.