26. Kayısı Festivali konserlerle sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 26’ncısı yapılan Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali dolu dolu geçti.

26. Kayısı Festivali konserlerle sona erdi
Yayınlama: 22.07.2024
3
A+
A-

 Festival kapsamında ‘Çiçekten Sofraya Altın Meyve’ fotoğraf sergisi, Kayısı: Fırsatlar ve Riskler paneli, En İyi Yaş Kayısı Yarışması, ‘Dünden Bugüne Kayısı Festivali’ fotoğraf sergisi, Dağ Bisikleti Yarışması, Kayısılı Pasta ve Tatlıları Yarışması​ ve festivallerimizin unutulmaz hatıra yayınlarından Mişmiş Gazetesi de 26. Kayısı Festivali kapsamında yayınlandı.

19-21 Temmuz tarihleri arasında yapılan 26’ncı Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında ilk olarak Kapalı Çarşı önünden başlayıp, eski Öğretmenevinde son bulan Kortej yürüyüşü yoğun bir katılımla gerçekleştirilirken aynı zamanda Malatya’nın bütün kesim ve kesitlerinin, bütün renklerinin bir araya geldiği kortej yürüyüşü renkli görüntülere de sahne oldu.

Festivalde, Devletin deprem bölgesine hiçbir kısıtlama yapmadan kaynaklarını aktardığını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “ Cumhurbaşkanımız ve siz bu kardeşinize, abinize güvendiniz. Bizlerde bu güvene layık olacağız. Hiç tereddüttünüz olmasın. Sizler sabırla bizler de aşırı gayretle bu durumun üstesinden geleceğiz. Malatya’mız ayağa kalkacaktır hiç tereddüttünüz olmasın. Depremden dolayı bir fiziki enkaz var ama Malatya’mızın da normalleşmeye ihtiyacı var. Elbette ki bunu her alanda yapacağız. Gençlerimizin ve bizlerin normalleşmeye ihtiyaçları olduklarını gördük. Biz de 26’ıncı Kayısı Festivali’ni fırsat bilerek, ‘bu işe kapı aralayalım’ dedik. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile görüştük, ‘Malatya’mızın normalleşmeye ihtiyacı var, bir festival düzenlemek istiyoruz’ dedik.  Sağ olsun bakanlığımız bizlere katkı sundular. Bundan dolayı da Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve bakanlığımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Hepinize iyi eğlenceler coşkulu dakikalar diliyorum” dedi.

26’ncısı gerçekleştirilen Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında etkinliklere 200 bin kişilik katılım oldu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.