İmamoğlu: Kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Romanya’nın Köstence şehrinin Belediye Başkanı Vergil Chitac’ı, Romanya Belediyeler Birliği İcra Başkanı ve Romanya’nın Buzau şehrinin Belediye Başkanı Costantin Toma’yı ve beraberlerindeki heyeti Beyaz Köşk’te kabul etti.

İmamoğlu: Kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır
Yayınlama: 22.07.2024
3
A+
A-

İmamoğlu, Romanya Belediyeler Birliği Başkanı ve aynı zamanda ona eşlik eden Köstence Belediye Başkanı ile birlikte verimli bir sohbet gerçekleştirdiğini belirtti.

İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da yer aldığı protokol masasından Yeniden Refah Partili (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın isminin kaldırılmasıyla yaşanan protokol krizine de değindi. Daha iyi hizmet sunabilmeleri noktasında hak ettiği evreye evrilmesi adına yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin belediyeler birliği görevi dönemindeki en önemli konusu olduğunu belirten İmamoğlu, ''Tam da bu açıdan baktığımızda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar’a yapılan bu davranışı elbette ki kınıyorum. Kim vesile olmuşsa yanlıştır. Kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır.” dedi.

İmamoğlu: Kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır

''Bugün ülkemizde ekstra vergi getirerek, büyük paketler hazırlayarak ya da memleketin insanlarının bugünkü ekonomik zorluklarını düzeltiyoruz diye ekonomik paketler hazırlayarak memleketin ekonomisini düzeltemezsiniz.'' diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

''Memleketin ekonomisini ancak hukuka inanışınızla yani hukukun üstünlüğüyle, yerel yönetimlerin güçlendirildiği yani demokrasinin güçlendirilişiyle düzeltebilirsiniz. O da kalıcı bir ekonomik düzelme olur. O bakımdan yarınlarda bu krizlerin büyümemesi, bu krizlerin olmamasını istiyorsanız hukukun üstünlüğüne,  adalete ve aynı zamanda demokrasiye inancınızı gözden geçireceksiniz. Bu yönüyle Sayın Bakan, Sayın Kurum umarım bu davranışın gereğini yapar ve bundan sonra bir daha böylesi bir davranışla, tutumla karşı karşıya kalmaz diye düşünüyorum. Hiçbir belediye başkanımız bunu hak etmez, edemez. Biz bu tür davranış ve bu uygulamaların takipçisi olacağız.”

İmamoğlu: Kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.