Ankara Halk Ekmek’ten üretici kooperatiflerine destek

Ankara’daki Halk Ekmek Fabrikası, kurulduğu günden bugüne kadar 73 kooperatiften 550 milyon liraya yakın yöresel ürünü satın alarak üreticilere destek verdi.

Ankara Halk Ekmek’ten üretici kooperatiflerine destek
Yayınlama: 22.07.2024
3
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma hamlesi kapsamında Halk Ekmek Fabrikası, kurulduğu günden bu yana aralarında kadınların da kurucusu olduğu kooperatiflerden 550 milyon liraya yakın yöresel ürün satın alarak hem üreticilere destek verdi hem de Başkentlileri uygun fiyata doğal ürünlere kavuşturdu.

Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, Başkent Marketlerde 22 tanesi kadın kooperatifi olmak üzere 73 üretici kooperatifinden alınan yöresel ürünleri vatandaşlara ulaştırdıklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Ankara Halk Ekmek olarak 5 yıl önce hayata geçirdiğimiz Başkent Market projesiyle üretici kooperatiflerimizin yanında olduk. Toplam 73 kooperatiften yaklaşık 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak üreticilerimize önemli ekonomik destek verdik. Şu anda 7 Başkent Market şubemiz, 3 Fabrika Satış Mağazamız, 3 Başkent Büfemiz olmak üzere 6,5 milyon Ankaralıya en iyi ve en kaliteli hizmeti en uygun fiyata sunuyoruz.”   

Ankara Halk Ekmek’ten üretici kooperatiflerine destek

Başkent Market projesi sayesinde yerel üreticiler ile tüketiciler arasında kısa tedarik zinciri oluşturularak aracılar ve komisyoncular ortadan kaldırıldı. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte internet sitesi üzerinden tüm Türkiye’ye de sağlıklı, doğal, güvenilir ve yöresel ürünler uygun fiyata gönderiliyor.

Ankara Halk Ekmek’ten üretici kooperatiflerine destek


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.