Kuyu-11 operasyonlarında 61 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen “Kuyu-11” operasyonlarında 61 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Kuyu-11 operasyonlarında 61 şüpheli yakalandı
Yayınlama: 22.07.2024
0
A+
A-

Bakan Yerlikaya, İstanbul merkezli 4 ilde elebaşılığını Tuncer Aslan’ın yaptığı Tefecilik suçunu işleyen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen “Kuyu-11” operasyonlarında 61 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacaklarını belirtti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; “Tefecilik, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yağma ve Tehdit” suçlarına yönelik İstanbul merkezli Ağrı, Sakarya ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonlarda tefecilik suçu işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; şahıslara yüksek faiz karşılığında borç para verdikleri, borçlara karşılık, teminat olarak farklı tutarlarda birçok çek, senet, taşınmaz ve araç aldıkları, borç alan şahısları ve ailelerini tehdit ettiklerinin tespit edildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, “Operasyonlar sonucu; 6’sı ruhsatsız 8 adet tabanca, 2 adet pompalı tüfek ile çok sayıda senet ve çek ele geçirildi.” açıklamasını yaptı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, ''Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaklar.'' dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.