Joe Biden, ABD başkanlığı yarışından çekildi

Washington, 21 Temmuz (Hibya) – Joe Biden, ABD başkanlık yarışından çekildi . Bu karar, Kasım ayında yapılacak seçimlerine aylar kala Demokrat Parti adaylığını belirsizliğe sürükledi.

Joe Biden, ABD başkanlığı yarışından çekildi
Yayınlama: 21.07.2024
3
A+
A-

Biden, kararını duyurduğu mektubunda, “Yeniden seçilmeyi amaçlasam da, partimin ve ülkenin çıkarına olacak şekilde istifa edip, kalan dönemimde yalnızca başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın doğru olduğuna inanıyorum.” dedi.

Biden, mektubunda başkan yardımcısı Kamala Harris'e teşekkür etti ancak onu adaylık listesindeki halefi olarak desteklemedi. Bu hafta sonu ulusla daha detaylı bir konuşma yapmayı planladığını söyledi.

Harris’in avantajlarına rağmen, adaylığı otomatik değil ve California valisi Gavin Newsom, Michigan valisi Gretchen Whitmer ve Illinois valisi JB Pritzker gibi diğer milletvekilleri de potansiyel alternatifler olarak adlandırıldı. Bu adaylardan herhangi biri önümüzdeki ay Chicago'da aday gösterilirse, kendilerini seçmenlere tanıtmak, bir kampanya mesajı oluşturmak ve Trump'ı yenmek gibi devasa bir görevle karşı karşıya kalacaklar ve bunu iki buçuk ayda yapmaları gerekecek.

Yine de birçok Demokrat, AP-Norc Kamu İşleri Araştırma Merkezi tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir ankete göre, kendi destekçilerinin neredeyse üçte ikisinin yarıştan çekilmesi gerektiğini söylediği bir adayı desteklemek yerine bilinmeyeni göze almayı tercih ediyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.