Başkan Bozbey: Arkeopark’ta yapılacak çalışmalar Bursa turizmine güç katacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 8500 yıllık Arkeopark’ta yapacakları çalışmalarla Bursa turizmine güç katacaklarını söyledi.

Başkan Bozbey: Arkeopark’ta yapılacak çalışmalar Bursa turizmine güç katacak
Yayınlama: 21.07.2024
2
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa Arkeoloji Müzesi ve İstanbul Üniversitesi’nin iş birliğinde, Aktopraklık Arkeoloji Okulu kapsamında bu yıl 9'uncusu düzenlenen Arkeoloji Atölyeleri, Aktopraklık Höyük Arkeopark Açık Hava Müzesi’nde gerçekleştiriliyor.

13 farklı üniversiteden 30 arkeoloji öğrencisinin katıldığı atölyelerde, tarih öncesi teknolojilere yönelik deneysel uygulamaların yanı sıra teorik dersler veriliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Aktopraklık Arkeoloji Okulu’nu ziyaret ederek Aktopraklık Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Arkeopark’ta yapılacak çalışmaların Bursa turizmine güç katacağını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, kentte ziyaretçi sayısının ve gecelik konaklama sürelerinin arttırılmasında ören yerlerinin büyük önem taşıdığını belirtti. 8500 yıl önce insan yerleşimlerinin olduğu, evlerin nasıl yapıldığı, yaşamın nasıl olduğu, kullanılan ev ve el aletlerinin bölgedeki kazılarla ortaya çıkarıldığını anlatan Başkan Bozbey, “Buradaki değerleri turizme ve insanlığa kazandırma çabamız artarak devam edecek. Arkadaşlarımızın çalışmalarıyla birlikte bölgeyi önce Bursalıların, ardından dışarıdan gelecek ziyaretçilerin gezmesini hedefliyoruz. Turistlerin bir nokta dört olan geceleme süresini en az 3 güne çıkartmak istiyoruz.” dedi


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.