Bakan Kurum’dan Şanlıurfa’ya müjde: Balıklıgöl yenilenecek

Şanlıurfa, 20 Temmuz (Hibya) – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum iki günlük Şanlıurfa temaslarını tamamladı. Deprem konutları ve kentsel dönüşüm konularındaki gelişmeleri takip eden Bakan Kurum, Balıklıgöl’ün de çevre düzenlemesi ve iyileştirme çalışmalarıyla yeni bir görünüme kavuşacağı müjdesini verdi.

Bakan Kurum’dan Şanlıurfa’ya müjde: Balıklıgöl yenilenecek
Yayınlama: 20.07.2024
1
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa temaslarına ilk olarak Vali Hasan Şıldak'ı ziyaretle başladı. Ziyaretin ardından evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zekeriya Baran'ın cenaze törenine katılan Bakan Murat Kurum, daha sonra Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına başkanlık etti.

İl genelinde TOKİ tarafından yapımı sürdürülen deprem konutları ile kırsal mahallelerde inşa edilen konutların durumu, orta hasarlı binaların yıkım, enkaz kaldırma süreçleri ve diğer çalışmalarla ilgili son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya Vali Hasan Şıldak ile birlikte milletvekilleri, bakanlık üst düzey yöneticileri, belediye başkanları ve kamu kurumlarının amirleri katıldı.

Toplantının sona ermesi ile birlikte Bakan Kurum, Vali Hasan Şıldak ve kent protokolüyle birlikte Merkez Eyyübiye İlçesindeki Batıkent Mahallesi Deprem Konutlarına geçerek tamamlanan ve yapımı süren konutları inceledi. Deprem konutlarının tamamlandığında herkesin yine eski komşularıyla huzur içerisinde yan yana yaşamını sürdürmelerini istediklerini vurgulayan Bakan Kurum, “Bazı konutları bitirdik, vatandaşlarımıza teslim ettik. Burada hayatlar başladı. Burada mutluluklar başladı. Burada huzur ve güven içerisinde vatandaşlarımız oturmaya başladı. İnşallah şimdi kalan konutlarımızı ve iş yerlerimizi de tamamlayacağız. Söz verdiğimiz gibi kardeşlerimize inşallah yuvalarımızı en kısa sürede teslim ediyor olacağız.” dedi.

Gün içerisindeki temaslarını tamamlayan Bakan Kurum geceyi Şanlıurfa'da geçirmesinin ardından ikinci günün programına Geniş Kapsamlı Koordinasyon Toplantısı ile devam etti.

Bakan Kurum “Balıklıgöl bakanlığımızın desteğiyle bilim insanlarımızın görüşünü alarak yenilenecek. Orada kapsamlı bir düzenleme çalışması yapılacak. Balıklıgöl Yerleşkesi, yeni görünümüne kavuşacak” dedi.

Bakan Kurum'un çok önemli temaslar gerçekleştirdiğini ve il geneli için önemli kararlar aldıklarını belirten Vali Hasan Şıldak, “Gerek kentsel dönüşüm ve deprem konutları gerekse ilimizin gelişimi için çok önemli ve verimli bir ziyaret oldu. Bakanımıza Şanlıurfa'ya olan özel ilgisi için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.