Odunpazarı Kaymakamı Ulu’dan EOSB Başkanı Küpeli’ye Ziyaret

Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret ederek OSB’de devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı. Başkan Küpeli, OSB alanının yüzde 90’ından fazlasının Odunpazarı ilçe sınırları içinde olduğunu belirterek, sanayi kuruluşlarındaki 49 bin çalışan, ihracat ve üretim gücü ile büyük bir ekonomik hacim yarattıklarını vurguladı. Küpeli, “Bundan hem Odunpazarı ilçemiz hem Eskişehir’imiz büyük bir kazanç sağlıyor” dedi.

Odunpazarı Kaymakamı Ulu’dan EOSB Başkanı Küpeli’ye Ziyaret
Yayınlama: 20.07.2024
5
A+
A-

Eskişehir OSB, Bir Çekim Merkezi

Başkan Nadir Küpeli, göreve geldikleri günden bu yana geçen 7 yıllık sürede Eskişehir OSB’nin büyük bir ivme kazandığını ifade etti. Küpeli, “Eskişehir OSB’den 324 yatırımcımıza 560 futbol sahası büyüklüğünde toplam 4 milyon metrekarelik bir alanı yeni sanayi yatırımları için tahsis ettik. Çok sayıda önemli yatırımı Eskişehir’imize kazandırdık. On binlerce insanımıza yeni iş kapısı açtık. Firmalarımızın ticaret hacminin gelişmesine ve üretime büyük katkılar sağladık” dedi.

Küpeli, Eskişehir OSB’nin uluslararası ve yerli yatırımcılara doğru bir şekilde anlatıldığını belirterek, katma değerli yeni yatırımlar bakımından Eskişehir OSB’yi önemli bir çekim merkezi haline getirdiklerini söyledi. Şu anda OSB’de 909 firmanın bulunduğunu, bunlardan 250’sinin halen inşaat aşamasında olduğunu kaydetti. Küpeli, “Üretime başlayan her firma, üretim, ihracat, istihdam, katma değer ve büyüme demek. Önümüzdeki yıllarda bu firmalar Eskişehir ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaklar” dedi.

Yabancı Yatırımcılarla Görüşmeler Sürüyor

Küpeli, bazı yabancı yatırımcılarla Eskişehir OSB’de yapılması planlanan yeni yatırımlar konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Bu yatırımların ülkenin ihracatına ve teknolojik gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Küpeli, “Eskişehir sanayinin 2023 yılında 4,3 milyar dolara ulaşan yıllık ihracatının 2,2 milyar dolardan fazlası OSB’deki firmalarımız tarafından gerçekleştiriliyor. Eskişehir, özellikle savunma ve havacılık sanayi ürünleri ihracatı bakımından, yüzde 20’lik payla Ankara ve İstanbul’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor” dedi.

Destek İçin Teşekkür

Başkan Küpeli, Eskişehir OSB’nin yeni yatırımlarla büyümesi için sağladıkları desteklerden dolayı Kaymakam Ulu ve Vali’ye teşekkür etti. Küpeli, “Onların verdiği destek bizler için çok kıymetli. Bu görüşmemizde de Sayın Kaymakamımıza süren çalışmalar ve yeni yatırımlar hakkında detaylı bilgi verme imkânı buldum” diye konuştu.

Eskişehir OSB, Bu Şehrin Yüz Akıdır

Kaymakam Ömer Ulu, Eskişehir OSB’deki yatırımlardan ve gelişen sanayiden her zaman büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Eskişehir OSB bizim, hepimizin ve bu şehrin yüz akıdır. Burada yapılan her yeni yatırımdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Her yeni yatırım vatandaşımıza iş ve aş olarak geri dönüyor” dedi.

Kaymakam Ulu, OSB’nin Odunpazarı ilçe sınırları içinde bulunması nedeniyle tüm çalışmaları yakından izlediklerini ve bu yatırımların vatandaşlara büyük ekonomik katkılar sağladığının bilincinde olduklarını ifade etti. Ulu, “Nadir başkanımıza ve ekibine her zaman gerekli desteği sonuna kadar veriyoruz. Eskişehir OSB gerçekten büyük bir çekim merkezi haline geldi. Marmara Bölgesi’nden ve İstanbul’dan bölgemize yatırım yapmak isteyen sanayi kuruluşlarımızın sayısı giderek artıyor. Bu başarılı çalışmalardan dolayı OSB Başkanımızı ve ekibini tekrar kutlamak istiyorum” diye konuştu.

4o

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.