Mutlu Barış Harekatı’nın yıl dönümü dolayısıyla belgesel hazırlandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mutlu Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla 3 bölümlük kısa bir belgesel hazırlandığını açıkladı.

Mutlu Barış Harekatı’nın yıl dönümü dolayısıyla belgesel hazırlandı
Yayınlama: 18.07.2024
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs'a barışı ve huzuru getiren Mutlu Barış Harekatı’nın 50'nci yıl dönümü dolayısıyla bakanlık tarafından 3 bölümlük kısa bir belgesel hazırlandı.

Açıklamada 1955 yılında EOKA terör örgütünün kurulmasıyla adayı Yunanistan’a bağlamak isteyen teröristlerin Türklere yaptığı insanlık dışı katliamlara yer verilen belgeselde Mutlu Barış Harekatı öncesinde ve harekat sonrasında yaşananlar dönemin tanıklarının anlatımlarıyla ekrana yansıtıldığı belirtildi.

EOKA terör örgütünde yer alan Rumların itiraflarına yer verilen belgeselde, Türk ordusunun 20 Temmuz 1974’te başladığı harekata ilişkin tarihi görüntülerin yer aldığı aktarılan açıklamada şöyle denildi:

“Kıbrıs'ta insanlık dışı bir şekilde katledilen soydaşlarımızı unutturmamak için hazırladığımız belgeselde, Mehmetçiğimizin Mücahitler ve Mücahidelerle omuz omuza kahramanca mücadelesini izleyeceksiniz. Belgeselin ilk bölümünü aşağıdan seyredebilirsiniz. Tüm şehitlerimize ve gazilerimize rahmet, minnet ve saygıyla.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.