Başkan Bozbey: Esnafımızın yanında olmalıyız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) son yönetim kurulu toplantısında yaptığı açıklamada esnafın yanında olunması gerektiğini söyledi.

Başkan Bozbey: Esnafımızın yanında olmalıyız
Yayınlama: 17.07.2024
1
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK yönetim kurulu üyeleri, TESK mesleki eğitim kurulları üyeleri, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yaklaşık 70 birlik ve federasyon başkanı ve oda başkanlarıyla bir araya geldi.

Esnafa yönelik yapılacak çok çalışma olduğunu anlatan Başkan Bozbey, “Teknolojinin gelişmesi, dükkanların mini markete, mini marketlerin süper markete dönüşmesiyle esnaf ile halkın arasına balyoz indi. Biz bu balyozu kaldırıp esnafla halkı tekrar barıştırmak istiyoruz. Esnafın daha güçlenmesini, genel ve mahalli ekonomiye de daha fazla yön vermesini sağlamak için bu kurumlara sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak esnafı güçlendirecek çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Bozbey, belirli nüfusun altındaki yerlerde büyük marketleri istemediklerini ve bunun önlemini alacaklarını açıkladı.

Başkan Bozbey, “Büyük marketlerden alışveriş yapılınca her bir kuruş Bursa’ya değmeden başka şehre gidiyor. Onun için esnafı desteklemeli ve sahip çıkmalıyız. Esnafımızın yanında olmalıyız. Yerleşim alanlarındaki esnafımızın da sorunlarını çözmeliyiz. Bu konuda atılmış adımlar var. Hazırladığımız 1/100000’lik plan için esnaf teşkilatıyla da bir araya geleceğiz. İhtiyaç analizlerini yapıp her ilçenin yakınında küçük sanayi siteleri oluşturmalıyız. Bu konudaki hazırlıklarımız devam ediyor.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.