Muratpaşa Belediyesi’nden doğa kampı etkinliği

Muratpaşa Belediyesi, Zeytinpark’ta 3’üncü kez doğa kampı etkinliği gerçekleştiriyor.

Muratpaşa Belediyesi’nden doğa kampı etkinliği
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çocukları ekran başından kaldırıp tabiatla buluşturan doğa kampı Zeytinpark’ta başladı.

Sosyal Fırsat Eşitliği ve Teknoloji Okuryazarlığı Geliştirme Derneği ve Ata Doğa İzcilik Gençlik Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleşen kamp eğitimlerinde MAKSAT ve PARS arama kurtarma dernekleri yer alıyor.

10-15 yaşa yönelik düzenlenen kampın ilk haftasında 23 çocuk yer aldı. Çocuklar kampa çadırlarını kendileri kurarak başladı. Kamp tanıtımı, kuralları, toplanma bölgeleri ve yangın eğitimlerinin verilmesiyle başlayan kamp, afet türleri ve afetlere hazırlık eğitimleriyle devam etti. İlk akşam yemeğinin ardından ise kamp alanı ve çevresinde hafif tempo yürüyüş yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nden doğa kampı etkinliği

Kampın 2’nci günü kişisel temizliğini kahvaltısını yapan çocuklar temel ilkyardım ve hijyen eğitimi, iple tırmanış eğitimi, doğada kontrollü ateş yakma ve kamp yemekleri eğitimi, pusula ve harita eğitimi, doğada hayatta kalma eğitimi ve uygulamalı arama kurtarma eğitimlerini aldı. Eğitimler MAKSAT ve PARS arama kurtarma ekipleri tarafından verildi.

Çadır, uyku tulumu gibi temel kamp malzemelerin belediye tarafından ücretsiz karşılandığı kamp, her hafta yeni öğrencilerle 8 hafta boyunca devam edecek.

Muratpaşa Belediyesi’nden doğa kampı etkinliği


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.